Sari la conținut

Poză

ravioli umplute cu ciuperci


1 răspunsuri la acest topic

#1 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 03 March 2007 - 01:47 AM

Doar pentru iubitorii de ciuperci biggrin.gif
Pentru aluatul de ravioli:
2 oua
2 linguri apa
2 lingurite ulei
170 gr faina
un varf de sare
[attachmentid=87784]
Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.
[attachmentid=87787]
Se adauga treptat faina si sarea
[attachmentid=87789]
. Rezulta o compozitie tare.
[attachmentid=87791]
Trebuie lasata circa 15-45 min.

Pentru compozitie:
250 gr ciuperci champion
250 gr. ciuperci shitaki( sau de care aveti)
1/2 pahar vin alb
1/2 pahar frisca lichida
2 catel usturoi
1 ceapa
[attachmentid=87793]
Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat.
Se pune la calit ceapa + usutroiul cu un pic de ulei,
[attachmentid=87796]
se adauga ciupercile,
[attachmentid=87797]
se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci
se adauga parmezanul
[attachmentid=87799]
, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.
[attachmentid=87801]
[attachmentid=87803]

Pentru Sos:
4 feluri de cas ( branza sau cascaval) ce aveti, dar una dintre ele sa fie parmezan ( sau sa fie a 5-a)
1 conserva de ciuperci
150 ml smantana
50 ml frisca
1 catel usturoi pisat
[attachmentid=87810]
Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie,
[attachmentid=87811]
se adauga smantana,
[attachmentid=87813]
am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata ,
[attachmentid=87814]
usturoiul,iar in final se adauga frisca.
[attachmentid=87815]


Preparare:
se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa
[attachmentid=87804]
Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta.
[attachmentid=87805]
Se aseaza a doua foaie peste.
[attachmentid=87806]
Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia.
[attachmentid=87807]
Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia.
[attachmentid=87808]
[attachmentid=87809]
Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min
[attachmentid=87817]
Se aseaza in farfuri,
[attachmentid=87818]
sosul peste si un pic de patrunjel proaspat.
[attachmentid=87819]
[attachmentid=87820]
Sunt delicioase. Un pic mai mult de lucru dar credeti-ma ca merita wink.gif

Miniaturi atașate

  • DSC01090.JPG
  • DSC01091.JPG
  • DSC01092.JPG
  • DSC01093.JPG
  • DSC01094.JPG
  • DSC01095.JPG
  • DSC01097.JPG
  • DSC01099.JPG
  • DSC01100.JPG
  • DSC01101.JPG
  • DSC01102.JPG
  • DSC01103.JPG
  • DSC01104.JPG
  • DSC01105.JPG
  • DSC01106.JPG
  • DSC01108.JPG
  • DSC01109.JPG
  • DSC01110.JPG
  • DSC01111.JPG
  • DSC01118.JPG
  • DSC01112.JPG
  • DSC01113.JPG
  • DSC01115.JPG
  • DSC01116.JPG
  • DSC01117.JPG

Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2007 - 11:47 AM

Admirabilă munca depusă, mai trebuie rafinată un pic tehnica la pasta şi la ravioli wink.gif dar asta se face cu timpul.
Singura chestie e că aici când sosul e ai 4 formaggi n-are ciuperci.
Bravo.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi