Ravioli umplute cu ciuperci

Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli 1. Aluatul Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ravioli umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluatul de ravioli:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 lingurite ulei
  • 170 g faina
  • un varf de sare
  • Pentru compozitie:
  • 250 g ciuperci champion
  • 250 g ciuperci shitaki
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • 2 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • Pentru Sos:
  • 4 feluri de cas - ce aveti
  • dar una dintre ele sa fie parmezan
  • 1 conserva de ciuperci
  • 150 ml smantana
  • 50 ml frisca
  • 1 catel usturoi pisat

Mod de preparare

Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli

1. Aluatul

Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si sarea. Rezulta o compozitie tare.Trebuie lasata circa 15-45 min.

2. Compozitia

Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat. Se pune la calit ceapa cu usutroiul cu un pic de ulei, se adauga ciupercile. Se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci. Se adauga parmezanul, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.

3. Sosul

Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie, se adauga smantana. Am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata, usturoiul,iar in final se adauga frisca.

4. Preparare

Se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa. Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta. Se aseaza a doua foaie peste. Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia. Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia. Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min


Se aseaza in farfuri, sosul peste si un pic de patrunjel proaspat. Reteta Ravioli umplute cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano,

Tortelloni cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Bucataras.RO

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!