Sari la conținut

Poză

baclava


107 răspunsuri la acest topic

#1 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 09:24 AM

Dati-mi voie va rog sa postez si eu prima reteta la imagini.este prima data cind fac baclava,si mi-a iesit foarte bine dupa spusele familiei.deci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

un pachet phyllo dough
600 gr nuca macinata
315 gr unt
3 gr scortisoara(si mai multa daca vreti)
330 ml apa
280 gr zahar
un plic vanilie
165 ml miere
citeva linguri apa de trandafiri daca nu aveti nu-i bai.
incindem cuptorul la 175 C(350 f).punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede,le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.

Miniaturi atașate

  • Picture_005.jpg
  • Picture_006.jpg
  • Picture_009.jpg


#2 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 09:33 AM

dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala.apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt.cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti,si turnam untul ramas peste ea.o punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si apa de trandafir,si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa.scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea.lasam sa raceasca si servim.eu nu am mai avut rabdare si am mancat un colt asa siropoasa cum era.

Miniaturi atașate

  • Picture_012.jpg
  • Picture_015.jpg
  • Picture_016.jpg


#3 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 09:37 AM

aici abia scoasa din cuptor si insiropata.acum va astept cu sfaturi,critici si comentarii.

Miniaturi atașate

  • Picture_017.jpg
  • Picture_018.jpg


#4 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 09:41 AM

puteti sa inlocuiti nuca cu fistic,fructe uscate sau ce va place.eu am folosit nuca ca asta aveam.

#5 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 23 September 2007 - 09:57 AM

Sarah ma faci sa salivez de dimineata tongue.gif
Imi place la nebunie baclavaua si a ta arata super bine smile.gif

#6 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 09:59 AM

ma bucur ca iti place cum arata.eu stiu ca tu esti curajoasa si te aventurezi sa o faci,si atunci te astept sa-mi spui cum este la gust.

#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 23 September 2007 - 10:07 AM

Sarah chiar zilele astea ma gandeam la baclavaua care ne-o facea mama in copilarie rolleyes.gif , nu stiu pe care am s-oncerc pe a ta sau pe a lu mama, dar sigur fac una smile.gif

#8 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 23 September 2007 - 10:08 AM

Buna, si pe mine m-a apucat facutul de baclavale dupa ce am venit intr-un an de la mare. Ca pe aici nu le gasesc si acolo am mancat in prostie, cumparate de la turci.
Am cautat reteta in Sanda Marin si uite cum o fac eu:
doar 6-7 foi sunt goale si deasupra si dedesupt iar nuca e distribuita uniform intre restul foilor. Iese un deliciu!!!!
Am mancat si asa facute ca tine tot la mare, insa imi place mai mult varianta a doua. Incearca, nu ai sa regreti!
Mami de



si


#9 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 September 2007 - 11:03 AM

Nici eu nu am facut pana acum, si a ta tare bine arata rolleyes.gif

#10 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 23 September 2007 - 12:35 PM

Sara,felicitari,este foarte reusita baclavaua.

#11 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 23 September 2007 - 12:37 PM

Sarah foarte frumoasa baclavaua ta, am s-o fac si eu dar o fac cu migdale . smile.gif

#12 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2007 - 02:33 PM

arata foarte bine baclavaua ta. felicitari. incearca si cum zice gloxinia, sa repartizezi nuca printre foi. tot asa o fac si grecii, iar ei si turcii sint experti in baclavale.

#13 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 10:35 PM

thank you frumoaselor.poate o sa incerc si cealalta varianta.asta e versiunea arabeasca,reteta o am de la o prietena egipteanca si noua ne-a placut foarte mult.

#14 LIZY

LIZY

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:US

Postat 23 September 2007 - 10:37 PM

Ah...baclavale, n-am mai facut de mult. Si le fac aproape la fel numai ca eu puneam mult mai putin unt. Data viitoare o sa incerc sa o fac ca tine! smile.gif

#15 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 23 September 2007 - 10:42 PM

incearca sa o faci,eu sper sa-ti placa.

#16 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 23 September 2007 - 10:47 PM

Nu poci sa ti-o critic, ca arata foaaarte bine. Insa mie mi se face gura punga numai cand ma gandesc cat de dulce poate fi. N-o sa pot manca asa ceva in vecii vecilor amin laugh.gif
Fan n_puiu!







#17 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 23 September 2007 - 11:05 PM

Luci, tu fa-o cu sare biggrin.gif

#18 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 24 September 2007 - 01:28 AM

(Luciana.m @ Sep 23 2007, 02:47 PM)

Nu poci sa ti-o critic, ca arata foaaarte bine. Insa mie mi se face gura punga numai cand ma gandesc cat de dulce poate fi. N-o sa pot manca asa ceva in vecii vecilor amin laugh.gif

eu sint constienta ca nu toata lumea maninca baclava,dar chiar nu este atit de dulce cum iti inchipui.la turci pun foarte mult zahar in sirop si amesteca nucile tot cu mult zahar,grecii la fel.

#19 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 04 October 2007 - 09:43 AM

Sarah, ma lipesc si eu aici c'o Sarailie ? Ca'i aceeasi Marie dar cu alta palarie si din cauza ta am facut'o c'am balit zile in sir la pozele de mai sus pupic.gif

Imi plac mult baclavalele tale si se vede diferenta intre phyllo dough si foile noastre de placinte... ale tale par ca s'au umflat putin la cuptor, nu?
Pe la noi in vremea asta se bat nucii biggrin.gif asa ca a trebuit sa le fac loc la cele noi tongue.gif

Umplutura - nuci si scortisoara (fara zahar).
Uns fiecare foaie cu unt, pus nuca, rulat sul, incretit, pus in tava.
Asamblat, turnat deasupra untul ramas si tinut o ora la frigider.
Bagat la cuptor 20-30min.
Insiropat: apa+zahar+miere+zeama lamaie+2 esente migdale Dr'Oetker
Pastrat la rece.


sarailie1_inainte_de_cuptor.JPG
sarailie3_scoasa_din_cuptor.JPG
sarailie5_sectiune1.JPG

kill all my demons, and my angels might die too

#20 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 04 October 2007 - 09:45 AM

... si chiar, exista vreo diferenta intre Baclava si Sarailie in afara de asamblare?
kill all my demons, and my angels might die too



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi