Sari la conținut

Poză

Friptura de vita la cuptor


21 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 10:17 AM

Cred ca ii zice rumpsteak la friptana asta da nu sunt precisa.

Avem nevoie de una piesa carne de vita maturata pe care o prajim repede pe toate partile la foc iute in amestec de unt si ulei, doar cat sa i se inchida bine porii

Diapozitiv1.JPG

Intre timp pregatim un amestec de sare si condimente

Diapozitiv2.JPG

dam cu carnea prin el si infoliem ermetic dupa ce punem si grasimea din tigaie deasupra

Diapozitiv3.JPG

si o lasam la cuptor in jur de o ora. eu o lasai cam o ora si un sfert sau si jumate si s-a uscat nitel

Diapozitiv4.JPG

dar pt ca a fost carnea foarte frageda nu a fost o mare tragedie

Diapozitiv5.JPG

vom manca mai incolo cu cartof copt si unt cu salvie si usturoi, fireste ca garnitura poate fi la alegerea domniilor voastre

Diapozitiv6.JPG

ce vreme de porc ie afara sad.gif


Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 17 November 2007 - 10:20 AM

Asta e brisketul? asa pare.
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 10:27 AM

habar nu am Lizura, cred ca macelarul i-a zis antricot sau asa ceva, in sectiune arata asa:


Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 17 November 2007 - 10:34 AM

poate-mi fac curaj si ma apuc si eu de gatit carne de vita. nu stiu de ce am retinerile astea... poate pentru ca am tot auzit ca e foarte dificil si ai nevoie de muuulta experienta ca sa obtii o friptura de vita/vitel mancabila si nu talpa de pantof...

#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 10:41 AM

Carmiris, carnea e important sa fie maturata bine, adica tinuta la rece suficient cat sa fie frageda sau marinata corespunzator. Io am mai spanzurat-o la aer rece si vant doua zile de cand am luat-o (cu mare teama sa nu cumva sa se strice dar culmea e ca nu ia nici un miros, nimic).

Daca o tineam niitzel mai putin sa imi iasa roz la mijloc eram mai fericita da' si asa e frageda, se topeste. Bucata asta de o luai io are si un fir de grasime pe marjine si coapta si in untul ala cu ulei a iesit faina (poate ca e precum aia in ulei a Adrianei ca ideea tot aia e, sigilata si coapta cu ceva materie grasa, numai condimentele difera).

Trebuia sa arate cam asa:


Editat de BD, 17 November 2007 - 10:42 AM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 17 November 2007 - 10:49 AM

BD io nu cred c-o pot manca daca e asa de cruda in interior... dar tot asa am zis si de sushi si acuma lesin dupa ei... cred ca e mai greu pana ma apuc de treaba ca dupa aia nu ma las biggrin.gif

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 11:01 AM

mie imi place de mor asa in sange. si carnea cruda imi place smile.gif
la Irish Pub in Constanta fac asa misto muschiul de vita.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 17 November 2007 - 11:04 AM

QUOTE(Carmiris @ Nov 17 2007, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
BD io nu cred c-o pot manca daca e asa de cruda in interior... dar tot asa am zis si de sushi si acuma lesin dupa ei... cred ca e mai greu pana ma apuc de treaba ca dupa aia nu ma las biggrin.gif

Apai da tu o fugutza pana aici,ca te duc la o "fiorentina"si-apoi mai vorbim wink.gif
BD-ule,super friptana ta!io-s moarta dupa jita smile.gif

#9 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 17 November 2007 - 11:04 AM

Trebuie sa incerc si eu friptura asta...tare fain arata...

#10 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 17 November 2007 - 11:09 AM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ Nov 17 2007, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Apai da tu o fugutza pana aici,ca te duc la o "fiorentina"si-apoi mai vorbim wink.gif



Bolo io manc carpaccio pana nu mai poci sufla si-mi sar bumbii de la gaci... deci cum am zis ca creca i greu numa pana ma apuc...
as da fugutza pana la tine da esti cam departe. asa ca de marti pana joi ma concedez in Trieste. m-as duce acolo la un restaurant sa mananc o "fiorentina" da is cu finantele cam pe geanta pana la sfarsitul lunii... asa c-o sa-mi concentrez dinero pe cumparat tzipeici biggrin.gif

#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 11:13 AM

bun fiorentino, bun si tagliatta (parca asa se scrie, nu?). mniam mniam imi faci pohta biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 17 November 2007 - 12:32 PM

QUOTE(Carmiris @ Nov 17 2007, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bolo io manc carpaccio pana nu mai poci sufla si-mi sar bumbii de la gaci... deci cum am zis ca creca i greu numa pana ma apuc...
as da fugutza pana la tine da esti cam departe. asa ca de marti pana joi ma concedez in Trieste. m-as duce acolo la un restaurant sa mananc o "fiorentina" da is cu finantele cam pe geanta pana la sfarsitul lunii... asa c-o sa-mi concentrez dinero pe cumparat tzipeici biggrin.gif

las'ca la Trieste nu se mananca fiorentina.Aia trebe mancata acasa la ea,in Toscana si innecata cu Chianti,un Brunello,sau alta licoare aidoma.Stiu io nesthte restaurante unde totul e super.Si ce mananci si ce bei si ce vezi(inauntru si afara).Iar halca aia de carne e facuta la marea arta,ca ti se pare ca tai o bucata de unt.Moaaama ce salivez!Deja de vreo 3 -4 luni tot imi propun si tot nu apuc.

BD,tagliata e cu un t,in schimb e cu muuulta rucola,ca vad ca la amandoua ne place wink.gif si cu neste fulgi de parmigiano acoloshà.

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 12:35 PM

a, merci smile.gif tagliata mancai pe langa sarzana la un local cu belvedere si cu preparate specifice, fain de tot.
si fiorentina in toscana acum muuulti anisori, nu aveam aparat de tras poze pe atunci (si mie in crasma mi-e si un pic rusinica sa fac poze biggrin.gif )

si carpaccio imi place cu muult aruccola. si acu ma gandez ca o sa mearga ruccola si la friptana asta ca io tot ciugul felii din ea si nu ma mai satur. asa ca o sa mai reviu cu o pozna in alta forma de prezentare ca tot mi-ai amintit de rucola wink.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 02:23 PM

gata repozai priptura acu. taiata, cu baza din sosu ala de se vede in poza din vasu de plastec.

dupa primele doo felii din marjine e mult mai frageda si rozalie.

Diapozitiv3.JPG

sosul trebuie nitel reincalzit

Diapozitiv4.JPG

pripturica nu, merge de senvisuri o saptamana intreaga bine acoperita smile.gif

Diapozitiv5.JPG

da' nu crez ca rezista atata amar de vreme biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 02:23 PM

sa nu zici ca te prigonesc! dar m-ai ucis. rump este partea din spate cum ar veni pulpa de sus, dar la british-i, si daca BangHead.gif ma duc sa iau pulpa maturata de Angst, o sa-mi dai bani de pufuleti intr-o saptamana!!! 022.gif

Editat de little coffee, 17 November 2007 - 02:23 PM.

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 02:26 PM

cafelutzo sa nu te induc in teroare. io dadui o suta si ceva pe kil deci nu e rump inseamna, cam 17-18 ron kilu'.
are firisoare de grasime (seu?), nu e din aia de juma de milion clar, aia ar iesi prea uscata.

tzam zis, astia ziceau ca e piesa de antricot (sau vrabioara).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 November 2007 - 02:38 PM

eu zic ca ai antricot, nu vrabioara.
dar, daca ai vrabioara, ai rump, ca asa scrie la teorie: carne din regiunea salelor, adica de unde se ia si rump. ca eu trebuie sa consult cartea neavind eu habar pe viu, cum e cu astea.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 November 2007 - 04:02 AM

eu nici atat nu le bunghesc cafeluto dar parca asa o zis macelarul, antricot, numai ca nu mai tineam io minte si am mai dat o varianta. varsta, deh ...
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 18 November 2007 - 05:37 AM

QUOTE(BD @ Nov 18 2007, 04:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu nici atat nu le bunghesc cafeluto dar parca asa o zis macelarul, antricot, numai ca nu mai tineam io minte si am mai dat o varianta. varsta, deh ...

Si asta din ce regiune provine?
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 November 2007 - 08:06 AM

CITAT(Lizura @ Nov 18 2007, 07:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si asta din ce regiune provine?



'abar n-am. fiind atata carne crez ca din o regiune petersciana ca e lecker biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi