Sari la conținut

Poză

Piept de pui aromat cu sote de dovlecei


46 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 11:44 AM

Marinata este dintr-o carte mai veche cu mancaruri din carne de pasare scoasa de editura Aquila si m-am mirat in final cat de bine s-a potrivit cu piptul de pui.


Pentru marinata avem nevoie de: o ceapa mica, mustar, fulgi de usturoi, sos de soia, nitel piper (eu am pus cayenne), rozmarin, putina pasta de rosii, cimbru, boia, ulei de masline si otet balsamic (e mai in spate sticla, nu prea se vede).


Diapozitiv1.JPG


fireste avem nevoie si de mancarea romanului de toata ziua: pept de bui.



Diapozitiv2.JPG


amestecam toate condimentele bine bine



Diapozitiv3.JPG


si lasam puiul la frigider pana cand ne incumetam sa ne rastim la el


Diapozitiv4.JPG



treci in tigaie! (se poate face si pe gratar, eu am vrut sa folosesc toata marinata)



Diapozitiv5.JPG



pentru garnitura am pus in ulei de masline dovlecei si ceapa, am stors si un sfert de lamaie si am lasat sa se faca.



Diapozitiv6.JPG


am sarat numai la final


Diapozitiv7.JPG


asta este tot. mi-a placut, marinata a adus puiului ce ii lipsea, savoare, dovleceii cu ceapa dau iz dulce-acrisor.


Diapozitiv8.JPG



portret puiului


Diapozitiv9.JPG



si dovleceilor


Diapozitiv10.JPG


amin.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 13 August 2008 - 11:57 AM

Imi ploua in gura, am o foame de lup tongue.gif biggrin.gif


#3 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 13 August 2008 - 11:57 AM

bovta buna mei! laugh.gif
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#4 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 13 August 2008 - 11:58 AM

Mmmvaaai! Maine o fac! Usor di tet.

floare.gif

Peter

PS. Ce se mai bucura tata... rolleyes.gif
Salutari din Bavaria


#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 12:02 PM

bovtitzi drajilor ca mai este, io fac de cu zi si incalzesc seara ca sa prind lumina pt poze ca oricat ma holbez io la ce zice peter si alec la subiectul dedicat nu am inteles nimic ce S si ce A si ce mama ma-sii zic ei acolo biggrin.gif


peter daca faci cu pui, parerea mea personala, e sa nu tii mult pe foc carnea ca sa ramana fraged. de fapt io in genere peptul galinaceei indiferent cum il fac nu il las mult prada focului. asa nitzelus parpalita in sosu' cela e fraged.


am uitat sa zic, intai am facut dovleceii si in uleiul ramas de la ei (putin de altfel) facui si buiu'.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 13 August 2008 - 12:12 PM

QUOTE(BD @ Aug 13 2008, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bovtitzi drajilor ca mai este, io fac de cu zi si incalzesc seara ca sa prind lumina pt poze ca oricat ma holbez io la ce zice peter si alec la subiectul dedicat nu am inteles nimic ce S si ce A si ce mama ma-sii zic ei acolo biggrin.gif


asta ar insemna sa ma trezesc la 06:25 , exact la rasarit, sa gatesc, sa pozez in frumoasa lumina matinala si sa fiu gata pana la 08:00 cand trebe sa o tulesc spre scarbici! dry.gif dar cum somnul este mai important, ma screm sa fac poze la lumina apusului! azi soarele apune la 20:48 wink.gif

si eu tot pui cu legume facui, am ales in schimb pulpe, le-am dezosat si le-am gatit cam la fel. mancarime usoara , de vara!
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 12:16 PM

eu nu am dezosat niciodata pulpe. am ales marinata asta cu multe ingrediente ca sa dau un gust porcariei aleia de pept de pui, mai am un pachet si scap de el biggrin.gif


sarba.jpg
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 13 August 2008 - 12:29 PM

QUOTE(BD @ Aug 13 2008, 12:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bovtitzi drajilor ca mai este, io fac de cu zi si incalzesc seara ca sa prind lumina pt poze ca oricat ma holbez io la ce zice peter si alec la subiectul dedicat nu am inteles nimic ce S si ce A si ce mama ma-sii zic ei acolo biggrin.gif
peter daca faci cu pui, parerea mea personala, e sa nu tii mult pe foc carnea ca sa ramana fraged. de fapt io in genere peptul galinaceei indiferent cum il fac nu il las mult prada focului. asa nitzelus parpalita in sosu' cela e fraged.
am uitat sa zic, intai am facut dovleceii si in uleiul ramas de la ei (putin de altfel) facui si buiu'.


Cum ar spune Roland: "Oul e mai destept ca gaina..." ...da eu is cocos. Unde ma alatur acu?? blink.gif

Am citat numai dupa Roland, deci el e de vina.

floare.gif

Peter
Salutari din Bavaria


#9 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 13 August 2008 - 12:37 PM

BD, merci. am in frigi niste piept de pui (e deja fiert, dar cred ca merge) si ii venise randul pe diseara pt ziua de proteie a disociatului.
Fan n_puiu!

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 12:41 PM

bine peter, faci misto de mineee tongue.gif

ady nush ce sa zic, daca merge cu puiul fiert, ca chichita e tocmai marinarea. merge treaba cu disociatu' asta?
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 13 August 2008 - 12:56 PM

QUOTE(BD @ Aug 13 2008, 12:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bine peter, faci misto de mineee tongue.gif

ady nush ce sa zic, daca merge cu puiul fiert, ca chichita e tocmai marinarea. merge treaba cu disociatu' asta?



incerc si va zic. ma gandesc c-or patrunde zemurile alea bune in in el fiert. dupa-aia doar ii arat nitel tigaia si gata.

off. wink.gif disociatu' meu merge. nu spectaculos (3,5 kg/luna), dar merge. am mai sarit nitel gardu' pe ici pe colo, nici miscare n-a fost cat trebuia, dar io-s multumita. nu mor de foame. si scad incetisor.
Fan n_puiu!

#12 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 13 August 2008 - 12:57 PM

QUOTE(ady @ Aug 13 2008, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
incerc si va zic. ma gandesc c-or patrunde zemurile alea bune in in el fiert. dupa-aia doar ii arat nitel tigaia si gata.

off. wink.gif disociatu' meu merge. nu spectaculos (3,5 kg/luna), dar merge. am mai sarit nitel gardu' pe ici pe colo, nici miscare n-a fost cat trebuia, dar io-s multumita. nu mor de foame. si scad incetisor.


buun asa! bv ady
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#13 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 13 August 2008 - 01:11 PM

QUOTE(anomiss @ Aug 13 2008, 12:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buun asa! bv ady



merci. icon_redface.gif floare.gif
Fan n_puiu!

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 01:15 PM

bravo, bafta in continuare. smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 13 August 2008 - 04:43 PM

BD, cat las la frigider chestia? cool.gif

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 04:44 PM

Cat vrei tu, macar jumatate de ora, zic eu.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 13 August 2008 - 05:04 PM

Biniiiii, fac maine. Da' sa stii ca urasc dovleceii asa ca o sa bag alta garnitura. biggrin.gif

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 05:06 PM

baga ce vrea pipotzica matale biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 13 August 2008 - 05:33 PM

BD = Bă Dano, draga, ce jmecher au curaţat mata, ţuchinii ceia!
Cum ar vini, si îmbrăcaţi si des - brăcaţi.
Asta nu ne-o zisăşi.
Ejti hoaţă.
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 05:56 PM

e na, se vede? pai erau prea batranei ca sa ii las cu epiteliul dar nici nu voiam sa devina puhavi sub actiunea nemiloasa a vapaiei. asa ca am zis: jumi-juma, fifti-fifti. ceea ce le-am aplicat in consecinta cu "peeler"-ul meu antic primit de la un bucatar cu staif de la o carciumioara care la acea vreme nu suferea de inflatie de poponetzi.
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi