Sari la conținut

Poză

Cartofi prajiti la cuptor


104 răspunsuri la acest topic

#1 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 12:23 PM

Am gasit azi diverse discutii pe topicul de achizitii pt bucatarie, referitoare la friteuza Tefal si la minunea de a praji 1 kg de cartofi cu 1 lingura de ulei; cum in weekend am facut o varianta mai light a cartofilor prajiti , sper sa va fie de ajutor reteta asta ( am cautat pe culi insa nu am gasit un asemanatoare si daca e, va rog sa ne alipiti tongue.gif )

Cartofii astia sunt super crocanti la exterior si pufosi si moi la interior, nu au multa grasime si sunt ideali pt copii, pt noi si folositi ca diverse garnituri.

1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert)
2 linguri de ulei ( eu am folosit de masline)
2-3 linguri pesmet
sare, condimente

prezentation.jpg



Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert.
Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert ; eu ii pun in apa care fierbe deja si ii tin sub 10 minute. Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente si atentie sa nu ii rupeti daca ii amestecati cu spumiera. Ii scoatem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei , ii amestecam usor cu manutele


fierti_cu_ulei.jpg



adaugam 2-3 linguri de pesmet ( cu cat ii imbracam in mai mult pesmet cu atat vor fi mai crocanti) si condimente ( eu am pus rozmarin si legume deshidratate picante)

tava_pesmet.jpg



si le facem vant la cuptor incins , 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc


in_tava.jpg

Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#2 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 12:24 PM

Poftim de serviti cu sos de iaurt , maioneza si usturoi.


1a.jpg


ps
scuzati calitatea pozelor, sunt facute la ceas de seara
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#3 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2008 - 12:31 PM

Miammmmm Simo, ce bine arata!! rolleyes.gif F faina ideea...

#4 Hazel

Hazel

    It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).

  • Membri
  • 1030 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 10 November 2008 - 12:35 PM

Ai facut un copil fericit! Fiica-mea imi cere mereu sa fac cartofi prajiti dar eu ma cam feresc. Asa cum i-ai facut tu suna foarte tentant si mult mai sanatos. Reteta salvata floare.gif




#5 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 12:40 PM

QUOTE(Edith @ Nov 10 2008, 12:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Miammmmm Simo, ce bine arata!! rolleyes.gif F faina ideea...



QUOTE(Hazel @ Nov 10 2008, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai facut un copil fericit! Fiica-mea imi cere mereu sa fac cartofi prajiti dar eu ma cam feresc. Asa cum i-ai facut tu suna foarte tentant si mult mai sanatos. Reteta salvata floare.gif



mersi fetelor, dupa ce ii gustati o sa fie dragoste la prima degustare. adevarul e ca dureaza un pic mai mult decat reteta clasica de cartofi prajiti dar merita.
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#6 tic_tac

tic_tac

    Captain Cook

  • Membri
  • 461 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dunare

Postat 10 November 2008 - 01:18 PM

poftim exemplu de cartofi "prajiti"
exact reteta ta, am mai aruncat in tava si un ardei capia maruntit, doar ptr. decor, ca nu am avut legume deshidratate.
chiar, ce sunt astea ? le gasesc de cumparat ?

Imagini atașate

  • cartofi_copti.jpg

Editat de tic_tac, 10 November 2008 - 01:19 PM.


#7 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 November 2008 - 01:18 PM

Simona, pupic.gif .Si lui tero al meu ii plac cartofiorii prajiti de ar manca zilnic,dar fac numai o data la 3-4 saptamani.Am sa incerc deseara sa vad cum ne plac si poate o sa ramanem la metoda asta(desi si in ceaun imbaiati in muuult ulei hierbinte sunt cu un gust special de ...........mai vreau laugh.gif )Intrebarea mea pt tine e daca se pot taia cartofii cu scula speciala care la cutitele groase are 9 mm parca ?Sau aia subtire e de 9 si cealalta de 12?Pt a elucida enigma,ma ridic acusica si verific...........deci da,asa cum am zis.Atunci ii tai cu aia de 12 mm.Am sa re4vin cu impresiile






[p0poopoijjkl8
jjk
k,,,.,..



Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#8 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 01:21 PM

QUOTE(bimbilica @ Nov 10 2008, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Simona, pupic.gif .Si lui tero al meu ii plac cartofiorii prajiti de ar manca zilnic,dar fac numai o data la 3-4 saptamani.Am sa incerc deseara sa vad cum ne plac si poate o sa ramanem la metoda asta(desi si in ceaun imbaiati in muuult ulei hierbinte sunt cu un gust special de ...........mai vreau laugh.gif )Intrebarea mea pt tine e daca se pot taia cartofii cu scula speciala care la cutitele groase are 9 mm parca ?Sau aia subtire e de 9 si cealalta de 12?Pt a elucida enigma,ma ridic acusica si verific...........deci da,asa cum am zis.Atunci ii tai cu aia de 12 mm.Am sa re4vin cu impresiile
[p0poopoijjkl8
jjk
k,,,.,..


cu cat mai grosuti, cu atat mai bine Bimbi wink.gif dar repet, nu ii fierbeti decat pe jumate pt ca se vor faramita cand incercati sa ii amestecati cu pesmet, ulei, etc
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#9 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 01:25 PM

QUOTE(tic_tac @ Nov 10 2008, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poftim exemplu de cartofi "prajiti"
exact reteta ta, am mai aruncat in tava si un ardei capia maruntit, doar ptr. decor, ca nu am avut legume deshidratate.
chiar, ce sunt astea ? le gasesc de cumparat ?


astia ies crocanti la exterior, imita foarte bine cartofii prajiti, din cauza pesmetului, TicTac. legumele deshidratate arata asa si sunt un mix de legume : ceapa, telina ardei, rosii, etc

Miniaturi atașate

  • condimente.jpg

Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#10 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 10 November 2008 - 02:06 PM

Anomiss,stiu ca sunt foarte buni,noua ne plac foarte mult cartofii si ii fac in fel si chip.Cu pesmet sunt foarte gustosi ca ies crocanti,ies foarte buni si dati prin sofran sau prin amestec de condimente.
Chiar ma gandeam sa deschid un topic cu garnituri de cartofi.Bravo pentru reteta,simpli si gustosi! smile.gif

#11 tic_tac

tic_tac

    Captain Cook

  • Membri
  • 461 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dunare

Postat 10 November 2008 - 02:06 PM

multumesc, chiar nu am vazut pina acum ptr. ca nu am fost atenta
azi am un drum la piata si caut. daca citesc bine, sunt numai legume deshidratate fara alte chimicale



#12 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 02:17 PM

QUOTE(Dana Timcu @ Nov 10 2008, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Anomiss,stiu ca sunt foarte buni,noua ne plac foarte mult cartofii si ii fac in fel si chip.Cu pesmet sunt foarte gustosi ca ies crocanti,ies foarte buni si dati prin sofran sau prin amestec de condimente.
Chiar ma gandeam sa deschid un topic cu garnituri de cartofi.Bravo pentru reteta,simpli si gustosi! smile.gif


mersi Dana, reteta o stiu si eu de prin liceu de la o vecina care se operase si nu avea voie prajeli.

QUOTE(tic_tac @ Nov 10 2008, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
multumesc, chiar nu am vazut pina acum ptr. ca nu am fost atenta
azi am un drum la piata si caut. daca citesc bine, sunt numai legume deshidratate fara alte chimicale

da, poti gasi la plafar sau magazine cu produse naturiste
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#13 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 10 November 2008 - 02:53 PM

Astia ma gandesc ca sunt un fel de cartofi aurii, nu? Eu asa le zic dar nu pun pesmet, cred ca este si pe aici reteta ...trebuie sa incerc si varianta cu pesmet smile.gif

#14 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 10 November 2008 - 03:07 PM

Simona, m-ai castigat de client cu reteta asta. Ascunde-te bine, ca vin peste tine!! smile.gif Si eu ii fac similar, insa fara pesmet, dar acum am mai invatat ceva si suna tare bine floare.gif Undeva saptamana asta ii fac piticului si aduc dovezi, ca sa nu fie numai mvaaai! tongue.gif

#15 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 10 November 2008 - 03:13 PM

QUOTE(amalia aa @ Nov 10 2008, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Astia ma gandesc ca sunt un fel de cartofi aurii, nu? Eu asa le zic dar nu pun pesmet, cred ca este si pe aici reteta ...trebuie sa incerc si varianta cu pesmet smile.gif


nu stiu ce sunt cartofii aurii mellow.gif , astia sunt cartofi poleiti laugh.gif incearca si vezi daca iti plac

QUOTE(Bunny @ Nov 10 2008, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Simona, m-ai castigat de client cu reteta asta. Ascunde-te bine, ca vin peste tine!! smile.gif Si eu ii fac similar, insa fara pesmet, dar acum am mai invatat ceva si suna tare bine floare.gif Undeva saptamana asta ii fac piticului si aduc dovezi, ca sa nu fie numai mvaaai! tongue.gif


Corinelu', vino si cu piticul si ne descurcam noi trei ,o tava, niste cartofi, un praf de pesmet laugh.gif schepsisul e sa fie tava mare ca ei sa nu stea inghesuiti.
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#16 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 10 November 2008 - 07:21 PM

anomiss,am facut un mare.....ceva tongue.gif .toate bune si frumoase ,numai cand am pus cartofii la fiert s-a trezit d-soara mea si mufand-o la sursa de papa am uitat de cartofi si au fiert saracii de am facut pireu mad.gif .Bun si ala dar eu vroooiaaam cartofii asa cum e reteta.si cum am mai avut o trauma zilele astea,tot din motiv de hranit shoricica,am zis ca de acum o sa fac papica numai cand e satula ea,ca altfel dau iama la topicul de traume .acum nu mai am cartofi destui dar zilele astea merg in Obor pt aprovizionare si am sa fac din 2 kg sa ma razbun.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#17 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 10 November 2008 - 07:46 PM

hai saru'mana pentru masa tongue.gif
n'am mai pus pesmet pana acum si'mi plac mai mult asa (adicatelea cu). fff buni si daca nu scapam mana la macinat piper erau si mai buni.

iote'i cu maioneza de hhhusturoi si ficatei sote
cartofi2_bis.jpg

cartofi3_bis.jpg

floare.gif


kill all my demons, and my angels might die too

#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 November 2008 - 08:31 PM

Eu fac cartofi la cuptor cu 2-3 linguri de ulei din totdeauna..si la ce gatim azi am scris de mai multe ori despre cartofii astia,fiind întrebata tongue.gif

Eu nu pun pesmet,ci cîteodata 1 lingura de faina,dar fac si fara.SI bineînteles condimente în diferite variatiuni biggrin.gif
De ce scriu aici..deci nu ca sa ma bag în seama,ci sa întreb de ce oare aveti nevoie de asa mult timp la copt?
Sa fie oare tavile mele de fonta minunea?
Dci eu mai mult de 20 de minute nu am nevoie..si fac cartofii si taiati mari-pe jumatate,sau chiar întregi(atunci au nevoie de vreo 5-7 minute în plus).Eu nu-i fac cu aer,ci la 200,chiar si 250°C
Eu tind sa cred ca tavile-s secretul..si nu cartofii.Pentru ca am facut cartofi din mai multe tari,inclusiv din Romania..toti se fac la fel.
Nu îi fac niciodata pe tava cuptorului,si nici pe hîrtie de copt...doar pe tavile alea greoaie,care de fapt sînt capacele oalelor imense de fonta/anitiaderente(am mai vorbit eu si despre alea pe undeva la oale si tingrii)

#19 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 10 November 2008 - 08:38 PM

QUOTE(MAYA @ Nov 10 2008, 07:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de ce oare aveti nevoie de asa mult timp la copt?


Daca Anomiss e pe gaz si tu pe electric,s-a deslusit misterul poate

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 November 2008 - 08:50 PM

QUOTE(Otti @ Nov 10 2008, 07:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca Anomiss e pe gaz si tu pe electric,s-a deslusit misterul poate

Nu cred..pentru ca am mai discutat despre timpul de coacere pentru cartofii astia si toata lumea îi coace dublu fata de mine.
O singura data am facut în tava cuptorului,de aia maro emailata..si în aia dureaza mai mult si se si lipesc bineînteles..iar pe hîrtie de copt,asa condimentati lasa apa la început..

Adriana spunea mai dedemult pe undeva ca o sa încerce sa faca în tava de fonta sa vada daca se fac si la ea mai repede..dar nu stiu daca a mai încercat sau nu..



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi