Sari la conținut

Poză

TORT ANNAMARIA


61 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2009 - 06:29 PM

Ieri a fost ziua Annamariei, vecina si prietena mea care impreuna cu sotul ei Paolo mi-au fost alaturi in momentele grele ale vietii prin care tocmai am trecut smile.gif Persoane de o asemenea noblete sufleteasca putine am intalnit in viata...Si ca semn de recunostinta am considerat sa le multumesc in modul meu: daruindu-le un tort...

Pentru fabricarea lui am pornit de la reteta originara a unui dulce tipic fiorentin (castagnaccio) pe care am adaptat-o cum am considerat eu mai bine ca sa devina un blat de tort...

Pentru inceput hai sa va spun ceva despre acest castagnaccio...De multe secole acest tip de dulce face parte din seria prajiturilor specifice orasului Firenze desi in realitate originile sale sunt lucchese(adica din orasul Lucca)...Se pare ca cel care l-a inventat ar fi fost un anume Pilade din orasul Lucca. In imprejurimile fiorentine acest tip de dulce se mai numeste si "Ghirighìo"...Ca ingrediente are faina de castagne, stafide, pinoli, nuci, putin zahar, rosmarin, sare si ulei de masline...Pt ca nu iese inalta ca prajitura (doar circa 1cm) eu am adaptat dupa cum ziceam reteta si chiar si asa nu a crescut foarte mult dupa cum veti vedea...

Cine este interesat de reteta originala si modul de executie a castagnaccio-ului...sa strige wink.gif

Deci sa purcedem...

BLAT TIP CASTAGNACCIO

Ingrediente

300g faina de castagne
150g faina alba normala
375ml lapte
4 oua
45g unt
75g zahar
75g stafide
100g nuci, alune padure, migdale(le-am pus toate amestecate pt ca e tot ce mai aveam prin casa)
3 linguri ulei de masline
1 pachet praf de copt
1 portocala (coaja rasa)
1lamaie (coaja rasa)
esenta vanilie

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul (in poza sunt doar 3 ca dupa aceea m-am decis sa-l adaug si pe al patrulea si bine am facut)

TORT_ANNAMARIA_001A.jpg

TORT_ANNAMARIA_002A.jpg

Am adaugat uleiul...

TORT_ANNAMARIA_003A.jpg

Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie...

TORT_ANNAMARIA_004A.jpg

Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin...

TORT_ANNAMARIA_005A.jpg

TORT_ANNAMARIA_006A.jpg

TORT_ANNAMARIA_007A.jpg

Mie mi s-a aprins un beculet in timpul procesului si am adaugat si 150g faina alba pe care am pus-o dupa aceea...voi sa nu faceti ca mine...amestecati cele doua faini cu praful de copt de la inceput)

TORT_ANNAMARIA_008A.jpg

Cam asta e...

TORT_ANNAMARIA_009A.jpg











#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2009 - 06:49 PM

Coaja de portocala si lamaie...

TORT_ANNAMARIA_010A.jpg

Alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite grosolan...

TORT_ANNAMARIA_011A.jpg

Stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta...

TORT_ANNAMARIA_014A.jpg

Albusurile batute spuma cu un pic de sare...

TORT_ANNAMARIA_018A.jpg

Le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn...adica miscarea aceea ...pale-pale vorba Pocai biggrin.gif

TORT_ANNAMARIA_021A.jpg

Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche ...dar e optional...cine nu vrea nu pune...

TORT_ANNAMARIA_019A.jpg

Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata...

TORT_ANNAMARIA_022A.jpg

Si-am bagat la cuptor la 180° ....pana la proba scobitorii (chiar ca nu m-am uitat la ceas)...

Am scos blatul l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua...

TORT_ANNAMARIA_024A.jpg





#3 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2009 - 07:11 PM

Am "scobit" fiecare blat in aceasta maniera biggrin.gif

TORT_ANNAMARIA_026A.jpg

Si-am continuat sa prepar mousse-ul de piersici...

MOUSSE DE PIERSICI

Ingrediente

400g piersici din compot
200g frisca
3foi gelatina
vanillina sau un plic zahar vanilat

Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat...

TORT_ANNAMARIA_027A.jpg

Am batut frisca si-am amestecat-o usor in pireul de piersici...

TORT_ANNAMARIA_029A.jpg

Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta...

TORT_ANNAMARIA_030A.jpg

Crema rezultata am pus-o putin la frigi...intre timp am preparat celalalt mousse...

Mousse-ul de piersici l-am lasat mai putin dulce (cine doreste poate sa mai adauge zahar)...asta pt ca n-am acoperit tortul cu frisca tongue.gif



MOUSSE DE CASTAGNE SI CACAO

Ingrediente

300g crema de castagne naturale la cutie (eu am gasit crema de castane deja preparata cu zahar si ceva gelificant in ea si-am renuntat la zaharul din reteta)
40g cacao amara
100g zahar pudra
4 linguri cognac
150g frisca

Am batut frisca...

TORT_ANNAMARIA_031A.jpg

Am adaugat crema de castagne deja preparata (pe borcanul meu scria "crema di marroni" dar e acelasi lucru...)

TORT_ANNAMARIA_032A.jpg

Apoi cacao amara...

TORT_ANNAMARIA_034A.jpg

Si cognac-ul...

TORT_ANNAMARIA_037A.jpg

Mousse-ul rezultat este foarte teapan...de aceea n-am mai adaugat gelatina...iata dovada

TORT_ANNAMARIA_040A.jpg





#4 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2009 - 07:22 PM

Am inceput asamblarea tortului...

Am editat pt ca am uitat sa specific ca inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot...

Am pus in gaoace biggrin.gif mousse-ul de piersici...

TORT_ANNAMARIA_041A.jpg

Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne...

TORT_ANNAMARIA_042A.jpg

Si deasupra cealalta gaoace drept capac si l-am lasat peste noapte la frigi...

TORT_ANNAMARIA_043A.jpg

A doua zi l-am scos din forma...

TORT_ANNAMARIA_053A.jpg

Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile...

TORT_ANNAMARIA_054A.jpg

Si l-am bagat iar la frigi pt jumatate de ora timp in care am fugit la piata ca-mi pleca gradinarul cu legumele si ouale de tara ce i le comandasem wink.gif laugh.gif
Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt...

TORT_ANNAMARIA_055A.jpg

L-am imbracat in pasta de zahar...

TORT_ANNAMARIA_056A.jpg

Editat de dora_m, 14 February 2009 - 10:06 PM.


#5 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2009 - 07:31 PM

Si-am incercat sa-l imbrac cu toata dragostea si recunostinta mea...

TORT_ANNAMARIA_059A.jpg

TORT_ANNAMARIA_060A.jpg

TORT_ANNAMARIA_062A.jpg

TORT_ANNAMARIA_068A.jpg

TORT_ANNAMARIA.jpg

Si pt fiecare dintre voi dragele mele cate o floricica...

TORT_ANNAMARIA_046A.jpg

TORT_ANNAMARIA_052A.jpg

Si de ce nu si un buchetel...

TORT_ANNAMARIA_057A.jpg

TORT_ANNAMARIA_058A.jpg

#6 paperina

paperina

    Big Chef

  • Membri
  • 673 posturi
  • Location:in italia, cu vantul fluierand prin buzunare

Postat 14 February 2009 - 08:42 PM

Doraaaaaaa, FELICITARI, nu te dezminti, nici nu ma indoiam...na, ca nu mai am cuvinte...ce sa mai...jos clopu'

te pup si numai bine

#7 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 14 February 2009 - 08:43 PM

nu ma pot abtine sa te felicit inca o data.cata candoare si cat suflet.....S-U-P-E-R-B! .

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 February 2009 - 08:49 PM

Dora,cînd îti vad creatiile..ramîn mereu fara cuvinte!Trebuie sa ma adun sa-ti zic ceva... smile.gif
Pasta aia de zahar e lipita perfect peste blat(a luat modelul de la tava ..woww!)..o culoare impecabila,decorat decent si foaaarte elegant!

La multi ani Anamaria! floare.gif

Dora,sper ca esti ok.. pupic.gif
Maya's World .

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 February 2009 - 08:57 PM

Bravissima, ca de obicei, vezi ca n-ai uitat nimic? pupic.gif
si asa ne-ai demonstrat ca se poate acoperi si un tort facut in forma de colac
Annamaria ce-a zis, cum e gustul de blat de castagnaccio cu crema de castane?



#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 February 2009 - 09:18 PM

Dora, felicitari, si numai bine iti doresc.
CrecAnnamaria a fost incantata de capodopera ta.
Fan n_puiu for ever



#11 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 14 February 2009 - 10:21 PM

Vai Dora ce imi place. Ti-am zis eu ca la tine asta cu torturile e in sange. Asa ceva nu se uita. Felicitari! pupic.gif
Mami de



si


#12 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 14 February 2009 - 10:22 PM

Am uitat sa te intreb de buchetel. Tu l-ai facut? Din pasta de zahar? E absolut superb!
Mami de



si


#13 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 14 February 2009 - 11:02 PM

Dora draga asta nu e talent...asta-i har !
Eu ma relaxez cateodata noaptea cand doarme fetita mea,uitandu-ma pe site-uri din lumea larga,la torturi.
RAR am vazut asa ceva !
Din toata inima mea,felicitari !
Ma bucur ca ai revenit si ca ai trecut peste perioada grea si iti doresc tot binele din lume alaturi de frumoasa ta familie floare.gif


#14 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 February 2009 - 11:30 PM

Bravo Dora, tare finut si elegant tortul tau, felicitari din suflet!

La multi Annamariei, adevarata prietena! smile.gif
blauwelijn.gif

MUDJ@HISTA

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 15 February 2009 - 12:47 AM

cel mai mult imi place cum e decorat, florile alea sunt perfecte. Sunt convinsa ca si sectiunea arata foarte bine , felicitari dora smile.gif

#16 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 February 2009 - 01:20 AM

QUOTE(dora_m @ Feb 14 2009, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si-am incercat sa-l imbrac cu toata dragostea si recunostinta mea...


si ai reusit cum nimeni altcineva n-ar fi putut s-o faca!!!!!!!!!
nu exista cuvinte ca sa te pot felicita!!!!
bravo!!!

#17 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 15 February 2009 - 05:33 AM

Nu pot sa zic decit wow MINUNAT love10.gif .Felicitari Dora. floare.gif


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#18 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 15 February 2009 - 08:16 AM

Dora, e absolut superb! M-a emotionat si ceea ce ai povestit, m-a impresionat si tortul...jos palaria! floare.gif

#19 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 February 2009 - 08:55 AM

Scumpa Dora, totul este la superlativ. floare.gif floare.gif floare.gif Elegant, fin, deosebit. Imi place mult cum l-ai decorat, arata fantastic. FELICITARI! hello2.gif
Eu iti doresc multa sanatate, sa poti face multe torturi minunate. La multi ani prietenei tale!

#20 lissa

lissa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 15 February 2009 - 10:42 AM

Dora, esti minunata ! floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi