Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.
BLATUL DE CACAO:
1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.
2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul
3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii
BLATUL DE MERE:
1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca
2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta
3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.
4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.
5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.
CREMA DE CARAMEL:
1. Se caramelizeaza zaharul
2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot
3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.
4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele
CREMA DE PIERSICI:
1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul
2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete
1. blat de cacao insiropat
2. crema de piersici
3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal
4. crema caramel
Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieReteta am luat-o de la Madi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-goodfood-33386.html
Pizza cu blat Good FoodIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii