Sari la conținut

Poză

TORT SWEET THIRTEEN


34 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 11:56 AM

Treisprezece ani!!!! Ce varsta!!!...Ce vise, proiecte, framantari, descoperiri!!!...Si totusi
sunt primii ani ai inceputului adolescentei...aceasta perioada plina de candoare,
de frumos, de deschidere spre cunoastere, spre explorare, spre mister!!!...
O astfel de perioada invaluita de mireasma unei lumi noi, ce se ofera sfioasa pt a fi descoperita
a inceput a o explora si fiica dragei mele prietene Raffaella...
Cu aceasta ocazie deosebita n-am putut rezista tentatiei de a-i darui un mic tort, fin
si diafan asa cum este si faptura ei...de boboc abia inflorit ce-si scoate sfios petalele spre
a fi mangaiate de soarele noii lumi ce se anunta la orizont...

Tortul imbina perfect aroma caiselor din blat, cu crema fina de ricotta si caise ce exalteaza in mod placut gustul unui strat de mou de ciocolata...Decoratiile sunt facute cu royal icing...

SWEET_THIRTHEEN_E.jpg

Ingrediente blat

520 caise din compot
150g unt
125g zahar
3 oua
150g faina
25g amidon de porumb
1 lingurita praf de copt


Ingrediente crema de ricotta cu caise

250g ricotta
75g zahar pudra
8 foi de gelatina
2 lingurite de suc de lamaie
3 lingurite lichior de caise sau brandy
400ml frisca


Ingrediente mou de ciocolata

330g zahar
100g zahar brun
60g ciocolata amaruie
2 linguri de glucosiu (sau miere)
125g smantana
60ml lapte
40g unt

Procediment blat

Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte...
Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema...

SWEET_THIRTEEN_1.jpg

Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare...

SWEET_THIRTEEN_3.jpg

Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema...

SWEET_THIRTEEN_4.jpg

Adaugati si caisele taiate in cubulete...

SWEET_THIRTEEN_2.jpg

SWEET_THIRTEEN_5.jpg

Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor
la 180°C timp de 35 de minute...Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar...Cand
s-a racit taiati-l in doua...

SWEET_THIRTEEN_6.jpg

SWEET_THIRTEEN_7.jpg

SWEET_THIRTEEN_14.jpg

Editat de dora_m, 29 June 2009 - 01:41 AM.


#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 12:08 PM

Procediment crema de ricotta cu caise

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina...
Caisele ramase transformati-le un purè si adaugati ricotta si zaharul pudra...

SWEET_THIRTEEN_16.jpg

Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie
si adaugati-o cremei...

SWEET_THIRTEEN_17.jpg

SWEET_THIRTEEN_18.jpg

La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn...

SWEET_THIRTEEN_20.jpg


Procediment mou de ciocolata


Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,
siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la
punctul de fierbere...

SWEET_THIRTEEN_11.jpg

SWEET_THIRTEEN_12.jpg

Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii
craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere...lasati sa fiarba
fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura
de 116°...in acest moment adaugati untul dar fara a amesteca...

SWEET_THIRTEEN_13.jpg

Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura
de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura...
Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si
lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore....

SWEET_THIRTEEN_15.jpg


#3 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 12:19 PM


Asamblarea tortului

In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat...

SWEET_THIRTEEN_21.jpg

Apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema...

SWEET_THIRTEEN_22.jpg

Deasupra puneti "blatul" de mou...eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului... tongue.gif

SWEET_THIRTEEN_23.jpg

Adaugati restul de crema...

SWEET_THIRTEEN_24.jpg

SWEET_THIRTEEN_25.jpg

Si terminati cu al doilea blat...

SWEET_THIRTEEN_26.jpg

IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta
in caz de umiditate...deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua
straturi de crema...si RAU am facut...din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput
sa se topeasca...ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre
alte doua blaturi in asamblarea unui tort...mou poate fi folosita ca atare simpla pe post
de dulce cotidian


Decorati ...in functie de imaginatie si placere biggrin.gif

SWEET_THIRTHEEN_D.jpg

Edit: am uitat sa specific ca blaturile le-am insiropat cu sucul de la compot wink.gif biggrin.gif

Editat de dora_m, 26 June 2009 - 10:56 PM.


#4 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 12:24 PM

SWEET_THIRTHEEN_F.jpg

SWEET_THIRTHEEN_G.jpg

SWEET_THIRTHEEN_H.jpg

SWEET_THIRTHEEN_A.jpg

SWEET_THIRTHEEN_B.jpg


#5 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 26 June 2009 - 12:30 PM

CITAT(dora_m @ Jun 26 2009, 12:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>


Decorati ...in functie de imaginatie si placere biggrin.gif



...si de talent...si de maiestrie ....si de...
Superb,Dora notworthy.gif floare.gif

Edit sa te intreb...ai pus ceva (unt?) intre cele doua foi de pasta.

Editat de mon@, 26 June 2009 - 12:33 PM.



#6 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 June 2009 - 12:39 PM

DORA, parca nici nu imi vine sa cred ca tortul este realizat de maini omenesti, cuvintele nu isi au rostul!!!!
Ca tot ce faci tu!!!!

#7 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 June 2009 - 12:43 PM

Superb, ca de obicei! floare.gif

#8 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 26 June 2009 - 01:35 PM

Superb Dora ! floare.gif floare.gif floare.gif

#9 victoria_alba

victoria_alba

    Captain Cook

  • Membri
  • 213 posturi

Postat 26 June 2009 - 02:36 PM

O Doamne, daca nu zic ceva si mor. SUPERB si IREAL si o sa cred in continuare in irealitate pana ce o sa pun mana pe una din creatiile tale (pot sa-ti spun DORA?). Deci nici intr-o alta viata nu ma poate cineva convinge ca-s facute de mana de om. SUPER!!! Asa femeie, asa creatii.

#10 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 02:57 PM

QUOTE(mon@ @ Jun 26 2009, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si de talent...si de maiestrie ....si de...
Superb,Dora notworthy.gif floare.gif

Edit sa te intreb...ai pus ceva (unt?) intre cele doua foi de pasta.


multumesc mona...

NU n-am pus unt...tu-i vezi rostul?...ca eu nu wink.gif ....am lipit cu royal icing biggrin.gif

#11 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 02:58 PM

QUOTE(alina-lili @ Jun 26 2009, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superb, ca de obicei! floare.gif


QUOTE(amalia aa @ Jun 26 2009, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superb Dora ! floare.gif floare.gif floare.gif


multumesc dragele mele...si voi faceti lucruri superbe biggrin.gif

#12 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 03:02 PM

QUOTE(victoria_alba @ Jun 26 2009, 04:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O Doamne, daca nu zic ceva si mor. SUPERB si IREAL si o sa cred in continuare in irealitate pana ce o sa pun mana pe una din creatiile tale (pot sa-ti spun DORA?). Deci nici intr-o alta viata nu ma poate cineva convinge ca-s facute de mana de om. SUPER!!! Asa femeie, asa creatii.


Da, imi poti spune Dora biggrin.gif
Si DA tortul e facut de mine impreuna cu manutele mele wink.gif biggrin.gif
Iti multumesc pt cuvintele frumoase la adresa-mi...

"Asa femeie, asa creatii"...scusa-ma dar aici nu prea am priceput ce-ai vrut sa zici smile.gif

#13 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 26 June 2009 - 04:49 PM

eusa_shhh.gif notworthy.gif
Mami de



si


#14 TaniaC

TaniaC

    Captain Cook

  • Membri
  • 250 posturi

Postat 26 June 2009 - 04:50 PM

Dora si asta e foarte frumos.Unul mai frumos ca altul.Nu ma pot decide pe care sa incerc sa-l "copiez" laugh.gif Cu siguranta cat de mult m-as stradui n-as reusi,dar daca imi iese macar un sfert asemanator cu torturile tale voi fi multumita.Scuze,dar tie cat timp iti ia sa faci un tort?Atat de des le faci...probabil de asta sunt perfecte.Felicitari!Am cautat feeligrane,dar nu am prea gasit dantele,mai mult bijuterii.Tu faci dantelele lungi sau le faci cate o piesa si le imbini pe tort?Ma gandesc ca cate o piesa.Nu?

#15 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 26 June 2009 - 06:02 PM

O bijuterie, un Faberge! De fapt, e chiar mai pretios, e marca Dora_M ! floare.gif

#16 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 June 2009 - 07:49 PM

Cred ca pot sa dorm o viata in bucatarie ca nu o sa imi iasa asa ceva din miini never ever!!!!

Minunat, Dora!
raluca

Trust no one!



#17 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 10:21 PM

QUOTE(Giorgiana @ Jun 26 2009, 02:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
DORA, parca nici nu imi vine sa cred ca tortul este realizat de maini omenesti, cuvintele nu isi au rostul!!!!
Ca tot ce faci tu!!!!


Ba sa crezi draga mea biggrin.gif ...iti multumesc frumos pt aprecieri pupic.gif

#18 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 10:25 PM

QUOTE(gloxinia @ Jun 26 2009, 06:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eusa_shhh.gif notworthy.gif


pupic.gif pupic.gif pupic.gif

QUOTE(TaniaC @ Jun 26 2009, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dora si asta e foarte frumos.Unul mai frumos ca altul.Nu ma pot decide pe care sa incerc sa-l "copiez" laugh.gif Cu siguranta cat de mult m-as stradui n-as reusi,dar daca imi iese macar un sfert asemanator cu torturile tale voi fi multumita.Scuze,dar tie cat timp iti ia sa faci un tort?Atat de des le faci...probabil de asta sunt perfecte.Felicitari!Am cautat feeligrane,dar nu am prea gasit dantele,mai mult bijuterii.Tu faci dantelele lungi sau le faci cate o piesa si le imbini pe tort?Ma gandesc ca cate o piesa.Nu?


Depinde cat de elaborat este draga mea...avand in vedere ca aleg retete care necesita timp de asteptare si apoi decorarea iau mult mai mult timp decat ar lua pt un tort normal... biggrin.gif
Da asa este....cate o piesa...dar am vazut de curand ca se poate si lant mai lung...aprofundez problema wink.gif biggrin.gif

#19 Camarasan_39686

Camarasan_39686

    Big Chef

  • Membri
  • 890 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal

Postat 26 June 2009 - 10:28 PM

De nu ştiu câte ori am tot intrat şi ieşit, dar nu găsesc cuvintele potrivite...
De obicei mă uit la torturile tale şi nu pot să cred că sunt adevărate!
Superb!
dana


#20 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 June 2009 - 10:37 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Jun 26 2009, 08:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O bijuterie, un Faberge! De fapt, e chiar mai pretios, e marca Dora_M ! floare.gif


Uuuupsss...iata-ma mai faimoasa decat Fabergè!!!!
Laura draga mea multumesc din suflet pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi