Sari la conținut

Poză

Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac


7 răspunsuri la acest topic

#1 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 08 February 2011 - 04:17 PM

Ingrediente pentru sos: 600 gr de carne de porc, 1 cepa mare sau 2 mai micute, 1 ardei, 2 rosii, 4 lg de ulei, 2 lingurite de ardei rosu(boia), sare, piper, 2+1 dl smantana, 1 lg faina

Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.


Picture_089.jpg

Picture_091.jpg

Picture_094.jpg

Picture_092.jpg

Picture_096.jpg

Picture_098.jpg

Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale

Picture_100.jpg

Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.

Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute.
Picture_104.jpg

Picture_105.jpg

Picture_106.jpg


Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.

Picture_108.jpg



atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#2 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 08 February 2011 - 04:21 PM

Galustele cu spanac: 200 gr de piure de spanac, 400 gr de faina ( eu am combinat cu faina integrala) 2 oua, 200 ml lapte ( poate la voi o sa fie nevoie de mai mult, depinde de faina), 2 lg de ulei.

Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.

Picture_110.jpg

Picture_111.jpg


Picture_112.jpg

Picture_113.jpg

Picture_114.jpg

Picture_115.jpg

Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata.

Picture_116.jpg


Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.

Picture_117.jpg

Se serveste alaturi de sosul de mai sus si rosii, sau dupa fantezia fiecaruia.


Pofta buna!

Picture_126.jpg

Va astept, cu idei, impresii.



atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#3 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 08 February 2011 - 06:03 PM

Foarte bine arata rolleyes.gif Pastrez ideea cu galustele,mai ales ca ne place spanacul mult.Asa fac si eu paprikas-ul,numai ca eu fac de vitel sa pui(pt fetita mea).Multumesc mult pt reteta em_new_15.gif
cristina

#4 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 08 February 2011 - 06:25 PM

CITAT(cristina-simona @ Feb 8 2011, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bine arata rolleyes.gif Pastrez ideea cu galustele,mai ales ca ne place spanacul mult.Asa fac si eu paprikas-ul,numai ca eu fac de vitel sa pui(pt fetita mea).Multumesc mult pt reteta em_new_15.gif

Ma bucur ca iti place. Si eu fac cu vitel sau pui, da reteta mia atras atentia cu galustele ei. Foarte bune. imi place combinatia de faina alba cu ce aintegrala si spanac. Are un gust bun. Iar carnea e asa frageda , mai ales ca a fiert in "suc propriu" si sosul e foarte fin.


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#5 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 08 February 2011 - 07:22 PM

QUOTE(Irenke @ Feb 8 2011, 06:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma bucur ca iti place. Si eu fac cu vitel sau pui, da reteta mia atras atentia cu galustele ei. Foarte bune. imi place combinatia de faina alba cu ce aintegrala si spanac. Are un gust bun. Iar carnea e asa frageda , mai ales ca a fiert in "suc propriu" si sosul e foarte fin.

Si mie imi place cu porc,si faceam si eu rolleyes.gif ,dar de cand e fetita,mancam sanatos,fara grasimi.Rar cumpar carne de porc,si numai cand fac sarmale sau ardei umpluti(si astea cu amestec).Am spanac si vineri fac reteta ta,ca mi-ai facut pofta. em_new_22.gif
cristina

#6 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 08 February 2011 - 09:20 PM

Eu peste galuste cred ca sar, cel putin pentru mine, dar sosul ala asa ma atrage sta pe ganduri.gif ! Ce zici, imi trimiti o portie? rolleyes.gif
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#7 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 09 February 2011 - 12:56 AM

CITAT(cristina-simona @ Feb 8 2011, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie imi place cu porc,si faceam si eu rolleyes.gif ,dar de cand e fetita,mancam sanatos,fara grasimi.Rar cumpar carne de porc,si numai cand fac sarmale sau ardei umpluti(si astea cu amestec).Am spanac si vineri fac reteta ta,ca mi-ai facut pofta. em_new_22.gif

Astept impresii. Sper sa va placa macar la fel de mult cu mia placut mie. D.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#8 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 09 February 2011 - 12:58 AM

CITAT(IriA @ Feb 8 2011, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu peste galuste cred ca sar, cel putin pentru mine, dar sosul ala asa ma atrage sta pe ganduri.gif ! Ce zici, imi trimiti o portie? rolleyes.gif


Poti sa le faci doar din faina integrala daca nu vrei sa fie din faina alba, iar daca eviti te inteleg. Solul e asa de fin si bun bun, dupa cum am zis mai sus, carnea e moale si frageda asa fiarta in suc propriu.

Doamna e servita:

Picture_126.jpg
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi