1 blat din 4 oua,4 linguri faina,3 linguri zahar,2 pachetzele de zahar vanilat 1 vîrf de cutzit praf de copt.Albusele se bat cu vanilia,galbenusele se freaca cu zaharul,se amesteca cu albusele. ,se introduce faina si praful de copt,cîte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul).Se pune la copt în tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180°C.
Între timp,se curatza de coaja si de casuta cu sîmburi 5 mere de marime mijlocie,se taie felii.Într-o tigaie se pun 2 linguri de unt se topeste si adaugati 150 g zahar..cînd începe sa faca spuma,puneti merele înauntru la caramelizat.cam 15- minute(focul nu la maxim)..depinde si de mere cît sînt de tari,eu am facut cu Pink Lady..si a durat putin mai mult.Sînt niste mere dulci dar, mai tari.Cînd sînt gata merele.le aranjatzi frumos(cu furculitza am facut eu) pe tarta si turnati sosul caramel peste.Daca va place puteti praji migdale sfîrîmate sau taiate felioare subtiri si le puteti pune peste mere..
Am mai facut tarta asta într-o alta varianta.Am pus pe blat,înainte de a pune merele,budinca de vanilie(facuta dupa cum prevede plicul

Cu migdale macinate mai grob,sau alune deasupra e si ma bun .[attachmentid=3237]