Sari la conținut

Poză

Placinta cu branza


91 răspunsuri la acest topic

#1 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:32 PM

Placinta cu branza
500gr branza (telemea sau amestec format din branza talemea si branza dulce in proportia dorita, sau numai branza dulce si stafide!)
400gr smantana,
500gr foi de placinta,
4 oua,
unt sau ulei

Imagini atașate

  • 80151.jpg


#2 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:33 PM

Se amesteca branza rasa cu 200 gr. smantana. Se ung cate doua sau trei foi cu unt sau ulei dupa dorinta si se suprapun in modul stiut, apoi se ung cu o cantitate proportionala de branza (eu am numarat de la inceput cate foi sunt in pachet = 18, am socotit cate 3 foi la un sul, deci in total au iesit 6 suluri, si am impartit si cantitatea de branza tot in sase).

#3 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:34 PM

Si poza...
[attachmentid=7527]

Imagini atașate

  • 80153.jpg


#4 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:36 PM

Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu unt sau ulei.

Imagini atașate

  • 80154.jpg


#5 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:37 PM

Se inteapa cu furculita si deasupra se toarna ouale batute cu 200gr. smantana.

Imagini atașate

  • 80155.jpg


#6 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:38 PM

Poate sa stea 20-30 de minute si apoi se pune in cuptor la un foc potrivit pana se coace, aproximativ 40min.

Imagini atașate

  • 80156.jpg


#7 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 04:39 PM

Se poate manca si calda fiind excelenta langa un pahar cu bere neagra, sau rece, pachetel la servici.

Imagini atașate

  • 80159.jpg


#8 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2004 - 05:04 PM

Multumiri Ardnax! Am ce sa fac in seara asta! Aleg varianta dulce. Arata foarte bine, usor de facut si sigur delicioasa....

#9 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 16 December 2004 - 08:58 AM

Hallo Ardnax!
Trebuie a scriu ca arata f.bine Placinta ta si este f.apetisanta.
Am copiato si intr-un viitor apropiat o voi pregati.
Complimente si sa sti ca fara poze reteta nu era asa de interesanta.
Multumim pt.reteta si pe curimd.
o zi buna!
Afrodite


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 December 2004 - 10:35 AM

Eu n-am foi de plãcintã. icon_cry.gif

#11 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 December 2004 - 10:38 AM

Adriana ...foloseste Fillo ...eu cu aia fac placinte.
Si eu fac ceva de genul asta dar cu umplutura diferita mai mult aperitiv decit prajitura.

Trebuie sa fac si eu una sambata.

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 December 2004 - 10:42 AM

ªtiu da nici de aia nu e!
Gãsisem odatã într-un loc adusã din Franþa ºi a doua oarã n-o mai aveau.

#13 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 December 2004 - 10:44 AM

Nu ai magazine Grecesti in oras?
La ei ai gasi cu siguranta...ei sint morti fara ele.
Eu am gasit si la Sarbi.

#14 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 16 December 2004 - 11:58 AM

Adriana,
fa un aluat de strudel pe care il intinzi pe dosul miinilor.
Si eu m-am tot gindit cum sa fac si cred ca aceasta este solutia.
Cred ca sti despre ce vorbesc.
Daca nu da-mi un semn si scriu si reteta aluatului.
O zi buna !
Afrodite


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#15 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 December 2004 - 12:01 PM

Adriana,
fa un aluat de strudel pe care il intinzi pe dosul miinilor.
Si eu m-am tot gindit cum sa fac si cred ca aceasta este solutia.
Cred ca sti despre ce vorbesc.
Daca nu da-mi un semn si scriu si reteta aluatului.
Afrodite



smiliehello.gif semn smile.gif

Plz

#16 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2004 - 12:29 PM

Eu n-am foi de plãcintã. icon_cry.gif


Bunica mea facea foi de placinta si bunicul o alinta si ii spunea ca sunt mai subtiri decat hartia lui de tigara!
Acum daca te apuci sa faci foi, apoi mai faci si placinta, si de mancat se termina in 5 minute zici ca ai pierdut toata ziua degeaba.
Eu ma mir ca in tara unde se maninca o gramada de feluri de mincare bazate pe amestecul de faina+apa+eventual ou, sa nu existe foi de placinta, oare de ce? Trebuie studiat, poate cei de acolo pot deschide o noua afacere! Asa cum am inteles ca sunt multe tari unde nu se consuma icrele de peste, (vorbesc bineinteles de cele de crap, stiuca facute salata)!!!!

#17 Gabitza

Gabitza

    Musafir :)

  • Membri
  • 952 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2004 - 04:03 PM

kermit.gif Imposibil sa nu gasiti foi de placinta.Aceasta reteta se poate face si fara a fi rulate foile.Se baga la cuptor pina se rumeneste putin si apoi se toarna oale cu smintina de vine ea sa se unfle si se rumeneste.Este excelenta.


"Live well, laugh often, love much"

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 December 2004 - 04:14 PM

În þara pastelor nu existã aceste foi care nu aparþin tradiþiei italiene.

Afrodita vreau reþeta numai dacã a fost fãcutã de mânuþa ta.

#19 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 17 December 2004 - 08:49 AM

Fetelor,
nu este greu de facut.
Sotul meu nu vrea strudel cu foi etaj,zica ca are multa grasime si soacramea mi-a zis cum ca fac acest aluat.
Merge intr-adevar repede si cu putina rabdare chiar daca nu ai mai facut iti reuseste.
Adriana reteta am pregati-to de vre-o 5-6 ori si intotdeauna mi-a reusit.
Aici reteta:

ALUAT DE STRUDEL
INGREDIENTE:
- 200g faina
- 1/8l apa
- 1ls ulei
- 1 ou
- 1 priza de sare
- faina pt intins
- unt topit pt.uns
- ulei pt intins
MOD PREPARARE:
Faina se pune pe masa.se face in mijlos o gaura se pune oul.sarea uleiul si pe rind cite putina apa si se framinta pina se obtine un aluat maleabil.
Eu am mixat aluatul,merge mai repede.
Aluatul se unde cu ulei si se lasa acoperit sa se odihneasca 1/2 ore.
Un prosop de bucatarie se tapeteaza cu faina,aluatul la fel si se intinde
pe acest prosop.
Dupa aceea se unge cu unt topit si se lasa citeva min.sa stea asa,iar dupa aceea cu spatele miinilor se intinde aluatul.Cu amindoua miinile.
Eu m-am invirtit in jurul mesei de citeva ori pina am intins aluatul .
Se trage cu miinile usor din toate partile si marginile groase se taie.
Puteti sa ungeti toata masa cu ulei,pentru a nu se lipi de masa aluatul,sau chiar cu faina.
Asta ramine la dorinta voastra.
Sper sa fii fost destul de explicita si sa stiti ca daca a-ti facut o data ve-ti mai face incontinuare.
La noi se gaseste si de cumparat acest aluat dar cind nu am in casa il pregatesc singura.
Spor la treaba si spune-ti-mi daca v-a reusit si daca a fost greu de facut.
O zi buna!
Afrodite


M-a dau batuta foto. nu-mi reuseste.


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#20 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 December 2004 - 09:55 AM

Am facut placinta (varianta dulce) si are un succes... icon_cheers.gif
Am pus in branza de vaci: stafide, zahar, esenta de vanilie, de rom si coaja rasa de portocala. In ouale cu smantana am mai pus un pic de zahar si coaja de portocala. In rest am procedat la fel ca in reteta. Vreau sa o incerc si pe cea sarata.
Multumesc foarte mult, Ardnax, e delicioasa.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi