Sari la conținut

Poză

TARTA CU CAISE SI SMANTANA


32 răspunsuri la acest topic

#1 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 09:51 PM

dragilor am recidivat!dupa tarta cu prune azi la dorinta sotului am facut acum seara tarta cu caise.a iesit super si v-o scriu si voua.sper sa va placa si sa va apucati de treaba.

aluat:

250g faina alba tip 00
75g zahar
125g unt rece taiat cuburi
1ou
1-2 linguri apa rece.

se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen.se tine 40-50min la rece.[attachmentid=14445]

Imagini atașate

  • 133949.jpg


#2 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 09:54 PM

se intinde apoi aluatul in forma de tarta unsa cu putin uleisi pudrata cu faina.se inteapa de mai multe ori cu furculita.

Imagini atașate

  • 133950.jpg


#3 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 09:58 PM

4 caise sau piersici se oparesc scurt,se decojesc si se taie felii.

se aranjeaja feliile peste aluat.

eu am avut cateva zmeure in congelator ramase de la o alta prajitura si le-am pus si pe acelea pe deasupra.

se pune tarta 10min la 180grade.

Imagini atașate

  • 133951.jpg


#4 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 10:01 PM

in acest timp pregatim compozitia de pus deasupra:
3oua
250g smantana acra
50g zahar
1plic budinca de vanilie.

se amesteca si se toarna peste fructe.se da tava la cuptor pentru 45-50min la 180 grade.

am uitat sa spun ca am folosit o forma de tarta de 26cm.

Imagini atașate

  • 133952.jpg


#5 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 10:08 PM

gata coapta!

Imagini atașate

  • 133954.jpg


#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 10:11 PM

rece se taie.

Imagini atașate

  • 133955.jpg


#7 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 July 2005 - 10:14 PM

si felia.. icon_cheers.gif

Imagini atașate

  • 133956.jpg


#8 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 26 July 2005 - 09:50 AM

arata su-per!!! bravo smile.gif

#9 aissa

aissa

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Location:acasica

Postat 28 July 2005 - 12:00 PM

Arata super. Vreau si eu sa o incerc dar, ca sa nu gresesc, la compozita de deasupra, continutul plicului de budinca il amesteci pur si simplu cu smantana si ouale sau prepari budinca conform instructiunilor si rezultatul se amesteca cu celelalte ingrediente?



#10 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 28 July 2005 - 12:19 PM

Ce frumos arata!! Imi place mult si cea cu prune.

Si acum o intrebare: cu ce as putea inlocui praful de budinca?
(zahar, esenta de vanilie si amidon.....?)

#11 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 28 July 2005 - 12:31 PM

aissa praful de budinca se pune asa,nepregatit.pur si simplu se amesteca cu smantana si restul ingredientelor.nici nu se simte cand se coace decat aroma.

omide praful de budinca este pentru a lega compozitia de ou.poti pune linistita amidon si esenta de vanilie.

din pacate nu mai am nici un plic de budinca in casa sa iti pun cate grame a avut.dar cred ca 2 linguri rase de amidon sunt suficiente.

spor la treaba fetele!

#12 aissa

aissa

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Location:acasica

Postat 28 July 2005 - 12:35 PM

Multumesc de raspuns, asa ma gandeam si eu, dar am vrut sa fiu sigura.
Acum ma apuc de aluat. Eu o sa o fac cu mandarine din compot.



#13 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 28 July 2005 - 12:37 PM

atunci sa le lasi foarte bine la stors inainte de a le pune peste aluat.eu am facut si cu fructe proaspete si cu cele din compot si a iesit la fel de buna.

#14 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 28 July 2005 - 04:03 PM

Multumesc pt raspuns! Incercam cu prima ocazie.

#15 aissa

aissa

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Location:acasica

Postat 28 July 2005 - 10:08 PM

Le-am lasat eu la scurs bine de tot, dar tot au pastrat zeama. Nu se simte insa decat la mancat, in rest altceva nu a fost ok. AM folosit tava de tarta care e mai mica (in inaltime) decat a ta, asa ca nu am avut loc sa pun toata compozitia de deasupra. A iesit insa foarte bine, am scos-o din tava intreaga, dar sectiune nu mai am sa va pozez ca a disparut! laugh.gif
Foarte buna, o sa mai fac si cu alte fructe.

Imagini atașate

  • 134638.jpg




#16 ema emily

ema emily

    Bucataras

  • Membri
  • 58 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Budapesta

Postat 29 July 2005 - 09:27 AM

ªi eu, ºi eu...
Am fãcut tarta asearã ºi a ieºit foarte, foarte bunã. Mulþumesc pentru reþetã.
Eu n-am curãþat caisele de coajã cã aºa am învãþat io de la Adriana smile.gif sã nu le curãþ nici la marmeladã ºi mi-a ieºit ºi marmelada excelentã. Mici „probleme” am avut la primul copt pentru cã, deºi am înþepat-o toatã, toatã, a crescut prea mult dar am rânduit-o eu ºi finalul a fost minunat. icon_cheers.gif Puþin acriºoarã, numai bunã pentru zilele astea cãlduroase.
Din pãcate nu am poze sã vã arãt.

O zi excelentã,
EmaEmily

#17 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 August 2005 - 10:09 AM

Am s eu o nelamurire.
Am citit si reteta de la tarta cu prune.
Presupun ca ambele au pornit de la aceeasi reteta.
Vad ca la asta cu caise ai fact niste modificari. Parca ai folosit o tava mai mica dar nu era prea mare diferenta. Sa inteleg ca ai operat modificarile astea pentru ca ai constatat ca e mai reusita asa?
In principal vad ca la zahar e diferenta mare.

Daca gasesc caise in piata ( daca nu ajung iar prea tarziu in piata) vreu sa o fac astazi.

Mercic

#18 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 10:55 AM

livia sunt 2 retete diferite,luate din reviste diferite.eu nu am facut nici o modificare,poate doar zmeurele de deasupra.

mie imi place sa incerc retete noi de fiecare data.

te asigur ca amandoua sunt foarte bune.

#19 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 August 2005 - 12:31 PM

Merci. Sunt convinsa ca sunt foarte bune, de aia vreau si eu sa le fac smile.gif
Eu am crezut ca ai modificat tu reteta pentru ca orecum seamana cele doua si m-am gandit ca ai vrut tu sa incerci ceva nou.

Si mie imi place sa incerc mereu ceva nou si de cand am descoperit culinarul, la inceputul anului, aproape nu am facut de 2 ori aceeasi reteta ( exceptie fac tortul de ciocolata si muffins-urile) . Mereu incerc sa fac ce pregatesc fetele si inca sunt ramasa rau in urma cu lista de praji. Ba am mai adunat si din reviste cateva si nu imi ajunge timpul sa le fac.

Eu am tava de tarta si nu stiu cat e in cm dar pare mai mare decat a ta si de aia sunt un pic in dilema. Dar ma gandesc sa nu ma risc si o sa o fac in tava rotunda cu pereti detasabili ca aia e mai micuta Si totusi parca tava mea e cat a lui aissa si ei i-a iesit foarte fain icon_scratch.gif

Merci pentru reteta

#20 adnatonic

adnatonic

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 11 August 2006 - 10:28 AM

Uite dom'le mi-am cumparat si eu tava de tarta rolleyes.gif si vreau sa o inaugurez musai ca nu mai ma rabdare wink.gif . Reteta asta e accesibila ca am tot ce trebuie in casa si nu tre sa merg la piata ca s-a starnit o ploaie afara de numa blink.gif. Deci fac tarta, dar cu banane si cu budinca de cocos. Se poate nu? Rezultatul in cateva ore. tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi