
TARTA CU CAISE SI SMANTANA
Deschis de
s_tana
, Jul 25 2005 09:51 PM
32 răspunsuri la acest topic
#1
Postat 25 July 2005 - 09:51 PM
dragilor am recidivat!dupa tarta cu prune azi la dorinta sotului am facut acum seara tarta cu caise.a iesit super si v-o scriu si voua.sper sa va placa si sa va apucati de treaba.
aluat:
250g faina alba tip 00
75g zahar
125g unt rece taiat cuburi
1ou
1-2 linguri apa rece.
se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen.se tine 40-50min la rece.[attachmentid=14445]
aluat:
250g faina alba tip 00
75g zahar
125g unt rece taiat cuburi
1ou
1-2 linguri apa rece.
se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen.se tine 40-50min la rece.[attachmentid=14445]
#3
Postat 25 July 2005 - 09:58 PM
4 caise sau piersici se oparesc scurt,se decojesc si se taie felii.
se aranjeaja feliile peste aluat.
eu am avut cateva zmeure in congelator ramase de la o alta prajitura si le-am pus si pe acelea pe deasupra.
se pune tarta 10min la 180grade.
se aranjeaja feliile peste aluat.
eu am avut cateva zmeure in congelator ramase de la o alta prajitura si le-am pus si pe acelea pe deasupra.
se pune tarta 10min la 180grade.
#4
Postat 25 July 2005 - 10:01 PM
in acest timp pregatim compozitia de pus deasupra:
3oua
250g smantana acra
50g zahar
1plic budinca de vanilie.
se amesteca si se toarna peste fructe.se da tava la cuptor pentru 45-50min la 180 grade.
am uitat sa spun ca am folosit o forma de tarta de 26cm.
3oua
250g smantana acra
50g zahar
1plic budinca de vanilie.
se amesteca si se toarna peste fructe.se da tava la cuptor pentru 45-50min la 180 grade.
am uitat sa spun ca am folosit o forma de tarta de 26cm.
#9
Postat 28 July 2005 - 12:00 PM
Arata super. Vreau si eu sa o incerc dar, ca sa nu gresesc, la compozita de deasupra, continutul plicului de budinca il amesteci pur si simplu cu smantana si ouale sau prepari budinca conform instructiunilor si rezultatul se amesteca cu celelalte ingrediente?
#11
Postat 28 July 2005 - 12:31 PM
aissa praful de budinca se pune asa,nepregatit.pur si simplu se amesteca cu smantana si restul ingredientelor.nici nu se simte cand se coace decat aroma.
omide praful de budinca este pentru a lega compozitia de ou.poti pune linistita amidon si esenta de vanilie.
din pacate nu mai am nici un plic de budinca in casa sa iti pun cate grame a avut.dar cred ca 2 linguri rase de amidon sunt suficiente.
spor la treaba fetele!
omide praful de budinca este pentru a lega compozitia de ou.poti pune linistita amidon si esenta de vanilie.
din pacate nu mai am nici un plic de budinca in casa sa iti pun cate grame a avut.dar cred ca 2 linguri rase de amidon sunt suficiente.
spor la treaba fetele!
#15
Postat 28 July 2005 - 10:08 PM
Le-am lasat eu la scurs bine de tot, dar tot au pastrat zeama. Nu se simte insa decat la mancat, in rest altceva nu a fost ok. AM folosit tava de tarta care e mai mica (in inaltime) decat a ta, asa ca nu am avut loc sa pun toata compozitia de deasupra. A iesit insa foarte bine, am scos-o din tava intreaga, dar sectiune nu mai am sa va pozez ca a disparut!
Foarte buna, o sa mai fac si cu alte fructe.

Foarte buna, o sa mai fac si cu alte fructe.
#16
Postat 29 July 2005 - 09:27 AM
ªi eu, ºi eu...
Am fãcut tarta asearã ºi a ieºit foarte, foarte bunã. Mulþumesc pentru reþetã.
Eu n-am curãþat caisele de coajã cã aºa am învãþat io de la Adriana
sã nu le curãþ nici la marmeladã ºi mi-a ieºit ºi marmelada excelentã. Mici „probleme” am avut la primul copt pentru cã, deºi am înþepat-o toatã, toatã, a crescut prea mult dar am rânduit-o eu ºi finalul a fost minunat.
Puþin acriºoarã, numai bunã pentru zilele astea cãlduroase.
Din pãcate nu am poze sã vã arãt.
O zi excelentã,
EmaEmily
Am fãcut tarta asearã ºi a ieºit foarte, foarte bunã. Mulþumesc pentru reþetã.
Eu n-am curãþat caisele de coajã cã aºa am învãþat io de la Adriana


Din pãcate nu am poze sã vã arãt.
O zi excelentã,
EmaEmily
#17
Postat 11 August 2005 - 10:09 AM
Am s eu o nelamurire.
Am citit si reteta de la tarta cu prune.
Presupun ca ambele au pornit de la aceeasi reteta.
Vad ca la asta cu caise ai fact niste modificari. Parca ai folosit o tava mai mica dar nu era prea mare diferenta. Sa inteleg ca ai operat modificarile astea pentru ca ai constatat ca e mai reusita asa?
In principal vad ca la zahar e diferenta mare.
Daca gasesc caise in piata ( daca nu ajung iar prea tarziu in piata) vreu sa o fac astazi.
Mercic
Am citit si reteta de la tarta cu prune.
Presupun ca ambele au pornit de la aceeasi reteta.
Vad ca la asta cu caise ai fact niste modificari. Parca ai folosit o tava mai mica dar nu era prea mare diferenta. Sa inteleg ca ai operat modificarile astea pentru ca ai constatat ca e mai reusita asa?
In principal vad ca la zahar e diferenta mare.
Daca gasesc caise in piata ( daca nu ajung iar prea tarziu in piata) vreu sa o fac astazi.
Mercic
#19
Postat 11 August 2005 - 12:31 PM
Merci. Sunt convinsa ca sunt foarte bune, de aia vreau si eu sa le fac
Eu am crezut ca ai modificat tu reteta pentru ca orecum seamana cele doua si m-am gandit ca ai vrut tu sa incerci ceva nou.
Si mie imi place sa incerc mereu ceva nou si de cand am descoperit culinarul, la inceputul anului, aproape nu am facut de 2 ori aceeasi reteta ( exceptie fac tortul de ciocolata si muffins-urile) . Mereu incerc sa fac ce pregatesc fetele si inca sunt ramasa rau in urma cu lista de praji. Ba am mai adunat si din reviste cateva si nu imi ajunge timpul sa le fac.
Eu am tava de tarta si nu stiu cat e in cm dar pare mai mare decat a ta si de aia sunt un pic in dilema. Dar ma gandesc sa nu ma risc si o sa o fac in tava rotunda cu pereti detasabili ca aia e mai micuta Si totusi parca tava mea e cat a lui aissa si ei i-a iesit foarte fain
Merci pentru reteta

Eu am crezut ca ai modificat tu reteta pentru ca orecum seamana cele doua si m-am gandit ca ai vrut tu sa incerci ceva nou.
Si mie imi place sa incerc mereu ceva nou si de cand am descoperit culinarul, la inceputul anului, aproape nu am facut de 2 ori aceeasi reteta ( exceptie fac tortul de ciocolata si muffins-urile) . Mereu incerc sa fac ce pregatesc fetele si inca sunt ramasa rau in urma cu lista de praji. Ba am mai adunat si din reviste cateva si nu imi ajunge timpul sa le fac.
Eu am tava de tarta si nu stiu cat e in cm dar pare mai mare decat a ta si de aia sunt un pic in dilema. Dar ma gandesc sa nu ma risc si o sa o fac in tava rotunda cu pereti detasabili ca aia e mai micuta Si totusi parca tava mea e cat a lui aissa si ei i-a iesit foarte fain

Merci pentru reteta
#20
Postat 11 August 2006 - 10:28 AM
Uite dom'le mi-am cumparat si eu tava de tarta
si vreau sa o inaugurez musai ca nu mai ma rabdare
. Reteta asta e accesibila ca am tot ce trebuie in casa si nu tre sa merg la piata ca s-a starnit o ploaie afara de numa
. Deci fac tarta, dar cu banane si cu budinca de cocos. Se poate nu? Rezultatul in cateva ore.




Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi