Sari la conținut

Poză

chec aperitiv


154 răspunsuri la acest topic

#1 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2005 - 09:29 AM

ingrediente:

150g masline verzi fara samburi (eu pun de obicei jumate verzi si jumate negre),
250g sunca,
4 oua,
150g faina,
4 linguri ulei,
150ml lapte,
1 plic praf de copt,
sare si piper.

mod de preparare:

puneti intr-un castron faina,praful de copt si 2 varfuri de cutit de sare.faceti la mijloc o adancitura,incorporati ouale si amestecati turnand cate unpic de lapte.adaugati uleiul,maslinele si sunca taiata cubulete.amestecati bine toate ingredientele,sarati si piperati.eu am pus in plus o jumatate de gogosar din otet taiat cubulete,frunze de patrunjel taiate marunt si putina nucsoara.varsati aluatul intr-o forma de chec unsa cu ulei si dati-l la cuptorul incins la 180 grade.lasati-l la copt o ora si 15 min.eu am pus aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 26*13 cm, si ca sa fiu sigura ca nu se lipeste de fund,am pus hartie ptr copt.cand este gata rasturnati-l pe un gratar si cand este rece taiati-l felii sau cubulete.

este un aperitiv ff bun si usor de facut.

sa va pun si pozele.nu va suparati ca nu am facut poze pas cu pas in timpul pregatirii,dar la 36 grade temp afara,chiar nu aveam chef de asa ceva.


[attachmentid=14561]

Imagini atașate

  • 135234.jpg


#2 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2005 - 09:31 AM

de aproape

Imagini atașate

  • 135235.jpg


#3 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2005 - 09:34 AM

sectiune

Imagini atașate

  • 135237.jpg


#4 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2005 - 09:36 AM

si feliat

Imagini atașate

  • 135238.jpg


#5 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 02 August 2005 - 10:08 AM

Super, Adriana!

O intrebare: un plic cu praf de copt, cite grame are? Echivalentul unei linguri, lingurite?
Vreau sa fac astazi checul acesta! smile.gif

#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 02 August 2005 - 10:31 AM

15 g are un plic de praf de copt.

marcela sper ca nu te superi ca i-am raspund in locul tau elenei. icon_redface.gif

#7 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2005 - 10:46 AM

nu ma supar mai ales ca habar nu aveam cat are un plic.

am uitat sa va spun ca trebuie 150g masline fara samburi.scuze,dar ma grabeam cand am scris.


Marcela

#8 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 02 August 2005 - 12:53 PM

QUOTE(s_tana)
15 g are un plic de praf de copt.

marcela sper ca nu te superi ca i-am raspund in locul tau elenei. icon_redface.gif


Merci Tana! icon_smile.gif

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 August 2005 - 03:15 PM

super idee!!Îmi place,o sa-l încerc si eu icon_smile.gif

#10 Iva

Iva

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 02 August 2005 - 03:52 PM

O reteta foarte interesanta! Sigur o voi incerca si eu! Marcela, multumesc pentru ea!

#11 kimy

kimy

    Captain Cook

  • Membri
  • 309 posturi
  • Location:Romania

Postat 02 August 2005 - 04:03 PM

arata f. f. f. bine.....sigur il voi incerca si eu...
FIECARE PIEDICA
DIN VIATA, ASCUNDE IN EA
UN PRILEJ DE A CRESTE, DEPASIND-O !

#12 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 August 2005 - 08:38 AM

faceti-l ca tare e bunut.si se pregateste repede si usor.n-o sa va para rau ca la-ti facut.


Marcela

#13 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 03 August 2005 - 02:20 PM

Arata fain si m-ai surprins ca nu ai pus cascaval in el si bine ai facut ca il ingreuneaza si nu creste asa de fain. Eu aveam reteta cu cascaval si totdeauna ma stresam ca nu creste. Am copiat-o !!!!!

#14 ASIL

ASIL

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 August 2005 - 11:07 AM

adriana, vrei sa ma omori cu reteta asta ? In week-ensd asta scrie pe mine ..Dar chiar asa ! Eu sunt dependenta de branza, cascaval, nu se poate pune nici un pic ?

#15 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 August 2005 - 09:02 PM

Iubita,nu am incercat niciodata cu cascaval ,stiind ca la copt se topeste si atunci cand il feliezi da impresia ca nu este copt.ca variatiune ,am inlocuit maslinele cu ciuperci de padure.iese f bun si asa.


Marcela

#16 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 04 August 2005 - 10:14 PM

Marcela, mersi de reteta floare.gif

Am facut checul aseara si a fost destul de usor de preparat. Mai mult dureaza pana tai ingredientele. Ca si observatie - am taiat cred mult mai marunt sunca si restul si parca nu se vede asa frumos ca la tine. Data viitoare nu ma mai chinui atata degeaba. Eu am pus si 2 fire de ceapa verde si o jumatate de ardei rosu.

In rest asa arata

Imagini atașate

  • 135623.jpg


#17 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 04 August 2005 - 10:21 PM

Si am mai patit ceva. La tine arata crescut frumos si uniform. Nu pot sa ma plang ca nu a crescut, desi am avut o tava mai lunga si mai ingusta ca a ta - dar cand a crescut a facut niste crevase ciudate deasupra, de parca ar fi crescut printr-o explozie blob8.gif Bine ca eu si barbatu-meu l-am devorat fara probleme, dar poate nu era prea estetic deasupra.

Oricum este o idee excelenta de aperitiv. Pentru cine are musafiri il poate pregati fara grija cu o zi inainte. Marcela pupic.gif

astea erau crevasele mele

Imagini atașate

  • 135624.jpg


#18 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 August 2005 - 11:01 PM

Sigur il fac si eu...Mai ales ca bebe este dornic de asa ceva!! icon_bounce.gif
Dar fara crevase...sper! icon_lol.gif

#19 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 05 August 2005 - 09:38 AM

Fetele, ingredientele sunt pentru 1 tava tip kek ???
Daria & felina fioroasa Giulia

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 August 2005 - 10:39 AM

Când îl fac pe checul ãsta adicã genul ãsta de chec dupã juma' de orã de stat la cuptor îl scot ºi îi fac o incizie pe lungime, nu'º dacã mã-nþelegi, aºa poa' sã creascã liniºtit ºi suprafaþa va fi uniformã.
Uitaþi aici reþeta pe care o fac eu.
http://www.culinar.r...hec sarat#52940



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi