Sari la conținut

Poză

VINETE UMPLUTE CU CARNE


15 răspunsuri la acest topic

#1 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:03 PM

sunt foarte bune,sotului ii plac la nebunie.

2 vinete (ale mele au avut 800g)
2 cepe
2rosii
300g carne tocata in amestec(porc+vita)
o legatura patrunjel
2-3 catei usturoi
sare,piper
putin ulei

Imagini atașate

  • 136392.jpg


#2 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:04 PM

vinete se spala,nu se decojesc dar se taie in 2.se indeparteaza cu o lingurita miezul,lasand putin pe margine.
asa ca in poze:

se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.se pun intr-o tava bine unsa cu ulei.

Imagini atașate

  • 136393.jpg


#3 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:06 PM

miezul de la vinete si ceapa se toaca destul de marunt(eu le-am tocat in robot) apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.

se adauga carnea si rosiile taiate cubulete.

apoi usturoiul dat prin presa,sare si piper.

Imagini atașate

  • 136395.jpg


#4 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:07 PM

se lasa pe foc 8-10 minute amestecand uneori.se pune verdeata tocata,se mai presara sare si piper daca este nevoie.

nu trebuie sa fie tot sucul evaporat.

se umplu vinetele cu aceasta compozitie.

Imagini atașate

  • 136396.jpg


#5 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:09 PM

deasupra se presara cascaval ras.se pun la cuptor la 180 grade pentru o ora.

in tava nu trebuie pusa supa sau apa!!!

Imagini atașate

  • 136397.jpg


#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:10 PM

asa arata scoase din cuptor:

Imagini atașate

  • 136400.jpg


#7 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:11 PM

sa vedeti cata zeama au lasat:

Imagini atașate

  • 136401.jpg


#8 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 August 2005 - 01:12 PM

se servesc imediat sau se pot incalzi la MU

Imagini atașate

  • 136403.jpg


#9 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 11 August 2005 - 01:31 PM

mhhhhhhhhhhhhh....arata delicios....felicitari!!!!
eu am niste dovlecei....poate o sa incerc sa inlocuiesc vinetele din reteta cu dovleceii....ca trebuie sa-i extermin si pe astia odata icon_biggrin.gif

#10 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 11 August 2005 - 09:39 PM

dupa cum am avut intenttia m-am scapat cu brio de dovleceii mei...i-am facut umpluti...cu carne de vita.
Am calit vreo 2 cepe cu 2 ardei taiati marunt si vreo 500g carne tocata de vita. Cantittatile nu le stiu exact ca eu fac dupa ochi de cele mai multe ori. Am calit bine, am adaugat o ceasca de bulion, niste maghiran, cimbru, sare si piper, si la sfarsit vreo 2 felii bune de paine mai uscata inmuiata in apa ca sa fie mai pufoasa compozitia. Painea am sfaramat-o bine.
Dovleceii curatati de coaja si seminte i-am pus in tava unsa cu ulei si i-am umplut cu compozitia respectiva. Am presarat branza framantata (asa ii zicem noi la casul dospit, dat prin masina de tocat carne si framantat cu sare) si am pus la cuptorul incins sa se rumeneasca. Dupa un timp an adauigat o cana buna de bulion si dupa inca un timp o ceasca de vin alb.
Si gata treaba. Cred ca maine am sa le fac si un sos care mie imi place f mult: o capatzana de usturoi zdrobiti cu sare si o linguritza de mustar si adaugate cateva linguri de ulei ca la maioneza, si apoi un iaurt natural mai gras, sau cel mai bine cel facut de casa din lapte nedegresat.
Am sa atasez si 2 poze cu dovleceii mei...pe care o sa-i mananc numai eu cred...ca alor mei nu le place "pasunea " cum zic ei icon_smile.gif)
Aaaaa....era sa uit....mi-a iesit multa umplutura...mi-a si ramas....asa ca i-am adaugat apoi niste bulion si condimente si l-am transformat in sos de spaghete care e mai apreciat de barbatii din casa tongue.gif

#11 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 11 August 2005 - 09:42 PM

in tava

Imagini atașate

  • 136492.jpg


#12 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 11 August 2005 - 09:47 PM

si in farfurie...de sos nu am mai avut timp in seara asta....si maine plec la munte..am sa fac acolo...iau dovleceii la pachet icon_biggrin.gif

Imagini atașate

  • 136494.jpg


#13 pupacel

pupacel

    Big Chef

  • Membri
  • 507 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Virginia Beach

Postat 12 August 2005 - 01:49 AM

Sunt foarte bune la gust. Multam pentru reteta, stiam sa fac cu dovlecei dar cu vinete inca nu facusem. Eu am folosit chedar cheese deasupra ca mi-a fost lene sa o dau pe razatoare si din aceea deja rasa nu aveam in casa. Uite aici si dovada tongue.gif


#14 Florentina

Florentina

    Bucataras

  • Membri
  • 76 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 September 2005 - 12:13 PM

inainte de a intra la cuptor[attachmentid=15728]

Imagini atașate

  • 144653.jpg


#15 Florentina

Florentina

    Bucataras

  • Membri
  • 76 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 September 2005 - 12:15 PM

si dupa

Imagini atașate

  • 144654.jpg


#16 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 12 February 2009 - 02:42 PM

A trecut ceva vreme....si barcutele au ajuns la liman..

Picture_918.jpg


Foarte gustoase, dovada ca lipseste una.. biggrin.gif

s tana, multe felicitari : floare.gif
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi