Sari la conținut

Poză

Ghiveci in straturi


50 răspunsuri la acest topic

#1 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:40 AM

Ghiveciul este una din putinele mancaruri fara carne pe care sotul meu le mananca fara sa strambe din nas, iar partea cu straturile este preferata mea laugh.gif nu trebuie sa stau langa el...
Reteta este extrem de simpla, avand insa si poze apetisante - parerea mea tongue3.gif - o postez la sectiunea mea preferata- " Retete in imagini", sperand sa nu jignesc prea tare culinarii experimentati, ca vin cu asa reteta banala.

Deci: se pot folosi orice legume va plac, eu am pus ceapa, cartofi, ardei gras, praz, vinete, dovlecei, rosii, fasole.[attachmentid=19795]

Imagini atașate

  • 138064.jpg


#2 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:43 AM

Ceapa se toaca si se pune un pic la calit

Imagini atașate

  • 138065.jpg


#3 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:47 AM

Morcovii si prazul se taie rondele si se calesc individual, foarte usor

Imagini atașate

  • 138066.jpg


#4 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:49 AM

Ardeiul gras se taie si el si se trece usor prin ulei.
Fasolea verde se opareste usor.
Restul legumelor se curata si se taie rondele.
Si le asezam in straturi intr-o cratita adanca, potrivita pentru cuptor: primul este cel de ceapa

Imagini atașate

  • 138067.jpg


#5 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:50 AM

Urmeaza feliile de cartofi, pe care le condimentam-eu cu sare si piper, dar merge si boia, verdeata etc.

Imagini atașate

  • 138068.jpg


#6 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:51 AM

Am continuat cu un strat de ardei gras

Imagini atașate

  • 138070.jpg


#7 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:53 AM

Apoi cu rondelele de vinete pe care le-am sarat in prealabil (n-am avut altceva icon_lol.gif ) si le-am lasat sa se scurga un pic

Imagini atașate

  • 138071.jpg


#8 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:53 AM

Si un strat de varza tocata

Imagini atașate

  • 138072.jpg


#9 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:55 AM

Un strat de morcovi condimentati

Imagini atașate

  • 138073.jpg


#10 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:56 AM

Fasolea si apoi prazul, ati ghicit usor condimentat si el

Imagini atașate

  • 138074.jpg


#11 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:57 AM

Si un strat mai generos de dovlecei (sub care am mai strecurat niste vinete, imi ramasesera)

Imagini atașate

  • 138075.jpg


#12 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 11:58 AM

Si se incheie cu un strat rosii.

Imagini atașate

  • 138077.jpg


#13 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 22 August 2005 - 12:05 PM

si atit?se da la cuptor?

#14 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2005 - 12:06 PM

Puteti folosi orice combinatie, ideea este sa alternati legumele trecute prin ulei cu cele crude, si cartofii sa fie destul de jos, sa aiba timp sa se patrunda.
Si acum urmeaza partea mea preferata: se toarna peste ele putina apa (maxim o cana), se pune cratita pe foc doar cat sa se infierbante, apoi se pune in cuptorul incins, unde se lasa cam 45 min la 200 grade C; nu se amesteca, se zgaltie doar din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca, in mod normal legumele lasa suficienta zeama ca sa fiarba bine, iar stratul de ceapa cu ulei ajuta si el sa nu se lipeasca nimic.
Spre final se face un mujdei concentrat care se toarna peste legume.
Ghiveciul este foarte bun si rece, daca aveti rabdare si il portionati cand s-a racit isi va pastra si forma, n-a fost cazul la mine smile.gif
Pofta buna!

Imagini atașate

  • 138084.jpg


#15 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 23 August 2005 - 01:20 PM

azi l-am executat.acum il bag in cuptor.eu il faceam pe foc doar, nu la cuptor.dar banuiesc ca asa e mai bun. laugh.gif

#16 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 August 2005 - 01:24 PM

Iuliana sper sa-ti placa icon_smile.gif Mi se pare mai comod asa, bagat in cuptor, iar acum este destul de racoare sa suportam cuptorul fara probleme.

#17 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 31 August 2005 - 06:00 AM

Facut ghiveci in straturi! Pacat ca nu am poze... icon_cry.gif Dar cred ca am facut o greseala. Nu am pus vinetele cu sare dinainte (l-am facut tare in viteza) si s-au cam uscat un pic deasupra. Spun asta deoarece eu nu am mai pus dovlecel deloc ca imi mai ramasesera vinete..
Oricum, pana la sfarsit a fost bun. Sa vedeti ce mi-a zis sotul meu: "Da' tu stii ca-i bun ghiveciul asta?" icon_lol.gif icon_cheers.gif
A, si trebuia sa il pun intr-un vas mai mare ca nu prea mi-a ajuns sa pun cat as fi vrut eu in toate straturile.. Durerea e ca vas mai mare nu am icon_cry.gif
Important e ca s-a mancat pe nerasuflate si a doua zi era gata! (adica nu mai era)
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#18 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 09:55 AM

Sa va fie de bine si ma bucur ca v-a placut smile.gif
Si sotul meu se mira de fiecare data ce mult ii place, in pofida faptului ca-i un carnivor inrait.

#19 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2005 - 06:10 PM

Oana draga mersi frumos. Fooaarte bun ghiveciul. Am avut toate legumele pe care le-ai folosit tu, ce am facut diferit a fost ca am dat rondelele de cartofi o tzira la microunde (sa fiu sigura ca nu ramin crocante), am calit si varza un pic, in rest ca si tine. La al meu sot ii plac ghiveciurile, face si el un alt fel de ghiveci ( foarte bun), asa ca aprecierile vin si din partea unui specialist icon_smile.gif
Mari

#20 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 September 2005 - 07:47 AM

icon_cheers.gif Super Mari!
Pai cum face sotul tau ghiveciul? Gatesc legume intr-o veselie in perioada asta, am cate putin din fiecare, capatate de la rudele de la tara, asa ca o reteta diferita de ghiveci ar fi binevenita smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi