Sari la conținut

Poză

Galuste cu prune


129 răspunsuri la acest topic

#1 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2005 - 10:14 PM

Galuste cu prune

Va postez reteta de galusti cu prune asa cum o fac eu. In aluat nu pun prea multa faina drept pentru care “fabricarea” galustilor e ceva mai neplacuta din cauza aluatului foarte lipicios dar rezultatul zic eu ca merita galustile ramanand moi si pufoase.
Deci aveti nevoie de

1 kg de cartofi
1 ou
1 lingurita zahar
1 lingurita de sare
2 lingurite de ulei
350 gr faina
+
1 kg de prune
Scortisoara
Pesmet 1 pachet mic ~ 300 gr
Zahar

#2 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2005 - 10:18 PM

Prunele se taie in jumatate si se scot samburii daca se doresc galusti cu o pruna intreaga in interior ( varianta pe care eu o prefer) atunci pruna se taie doar pe jumatete in lung
Se presara cu zahar si scortisoara si se lasa cel putin 30 mnt[attachmentid=20320]

Imagini atașate

  • 139994.jpg


#3 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2005 - 10:19 PM

Cartofii se pun la fiert in coaja .
Cat fierb cartofii pregatiti amestecul de pesmet
Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea se retrage de pe foc si se adauga zahar si scortisoara dupa gust

Imagini atașate

  • 139996.jpg


#4 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2005 - 10:23 PM

Cartofii calzi se zdrobesc ca pentru piure
Se adauga faina, sarea (1 lingurita), zaharul(1 lingurita) oul si uleiul (2 lingurite)
Se amesteca totul si rezultatul un aluat moale si foarte lipicios

Imagini atașate

  • 139998.jpg


#5 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 August 2005 - 10:28 PM

Aveti nevoie de 2 farfurii cu faina, una in care veti “prelucra” galusca si una doar bine pudrata cu faina in care le veti depozita pe cele prelucrate

Cu mana pudrata cu faina aplatizati bucatele de aluat precum in imaginea alaturata

Imagini atașate

  • 140002.jpg


#6 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:16 AM

Puneti o pruna la mijloc( prunele trebuie sa fie bine scurse de sucul ramas de la zahar

Imagini atașate

  • 140130.jpg


#7 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:17 AM

Aduceti marginile spre interior

Imagini atașate

  • 140133.jpg


#8 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:18 AM

si modelati sub forma de bila

Imagini atașate

  • 140135.jpg


#9 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:20 AM

Intr-o cratita ( 2 daca faceti toata cantitatea) puneti apa la fiert cu putina sare
Cand apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se pun galustele

Imagini atașate

  • 140136.jpg


#10 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:21 AM

Dupa ce se ridica singure la suprafata le mai lasati 2-3 mnt dupa care le puneti la scurs
Nu prea multe in acelasi timp ca se lipesc intre ele

Imagini atașate

  • 140139.jpg


#11 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:22 AM

Prunele scurse dar cat sant inca calde se tavalesc prin amestecul de pesmet . Daca nu sunt suficient de calde pesmetul nu se va lipi.

Imagini atașate

  • 140141.jpg


#12 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 08:23 AM

si sectiunea
asta e tot sper sa va placa

Imagini atașate

  • 140143.jpg


#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 August 2005 - 09:41 AM

Eu îþi mulþumesc, îmi plac foarte mult ºi demult nu le-am mai fãcut, trebuie sã le fac din nou, mai ales cã acu' am poze pas cu pas, le-am ºi bãgat la dosar.

#14 Constantinescu Gabriela 19208

Constantinescu Gabriela 19208

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 31 August 2005 - 11:33 AM

icon_razz.gif Da sunt ca la bunica acasa!MMMMmmmmmmmmmmmmmmmmgrozave.Sunt cam laborioase dar gustul este minunat!Bravo!

#15 Lancelot

Lancelot

    xxxxxxxxxx

  • Membri de onoare
  • 2611 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 August 2005 - 04:19 PM

Genial..chestii d'astea mancam cand eram mic:)...mi-e o pofta de morrrr!!!

#16 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 31 August 2005 - 08:42 PM

lance, nu mai saliva... vezi ca gasesti prune-n piata, pe urma separat poti cumpara o punga de gris, si procedezi in felul urmator: iei pruna, o asezi cu grija in cavitatea bucala, strangi puternic din molari si premolari, pruna respectiva isi lasa zeama, moment in care iti arunci un pumn de gris in gura icon_wink.gif
nu-i nevoie sa-mi multumesti pt idee , stiu, la asta nu te gandisei smile.gif

#17 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 September 2005 - 05:40 AM

Vicky, reteta e superba, am facut ieri galustele, au iesit f. bune. Mersi ! smile.gif

#18 Lancelot

Lancelot

    xxxxxxxxxx

  • Membri de onoare
  • 2611 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2005 - 12:02 PM

lance, nu mai saliva... vezi ca gasesti prune-n piata, pe urma separat poti cumpara o punga de gris, si procedezi in felul urmator: iei pruna, o asezi cu grija in cavitatea bucala, strangi puternic din molari si premolari, pruna respectiva isi lasa zeama, moment in care iti arunci un pumn de gris in gura icon_wink.gif
nu-i nevoie sa-mi multumesti pt idee , stiu, la asta nu te gandisei icon_smile.gif



Daca vi tu cu pruna vin eu cu grisul icon_smile.gif)

#19 D Vicky 26672

D Vicky 26672

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2005 - 02:49 PM

Ma bucur mult ca va place icon_smile.gif icon_smile.gif

#20 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2005 - 03:31 PM

Uite si galustele mele facute dupa reteta Bolognesei (care, daca nu ma insel, este la fel):

Imagini atașate

  • 140593.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi