Dovlecei umpluti cu legume si sunca

Dovleceii umpluti cu legume si sunca sunt aperitive delicioase si consistente. Dovleceii mici, de marime egala, se spala, se decojesc si se curata de miez.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu legume si sunca

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei - 500 g
  • ulei - 50 ml
  • unt - 25 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 400 ml
  • cascaval - 100 g
  • sunca presata - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • smantana - 150 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Dovleceii umpluti cu legume si sunca sunt aperitive delicioase si consistente. Dovleceii mici, de marime egala, se spala, se decojesc si se curata de miez. Cascavalul se curata de coaja si se rade. sunca presata se taie cuburi. Oul se spala sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Miezul dovleceilor se inabusa in 30 ml ulei si 70 ml apa. in untul infierbantat se adauga amestecand continuu faina dizolvata in lapte; se fierb cca 8 minute. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu sunca, oul, miezul de la dovlecei, untul, mararul, jumatate din cantitatea de cascaval, sarea si piperul. Dovleceii se umplu cu aceasta compozitie. Deasupra se presara restul de cascaval, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor cca 8-10 minute pentru gratinare.

Dovleceii umpluti cu legume si sunca se servesc calzi, cu smantana deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Cartofi cu carnati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi cu carnati la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola