Falafel Sihab - chiftelute naut

Pregatirea nautului: Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h). A doua zi se clateste b

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Falafel Sihab - chiftelute naut

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 cana naut
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • 5 linguri seminte susan
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • 1/8 lingurita turmeric
  • 1 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/8 lingutita chilli
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 cana ulei pentru prajit
  • Nota:Daca aveti falafel mix spices
  • puneti si din acesta 2 lingurite
  • pentru o aroma mai puternica!Daca nu aveti
  • nu-i nimic
  • merge si fara el!

Mod de preparare

Pregatirea nautului:

Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h).

A doua zi se clateste bine, si se lasa putin la scurs.Se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin.Adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului.

Nu se adauga apa.

Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider.

Se formeaza apoi chiftelute, care se prajesc in ulei pe foc mediu.

Le-am servit cu sos tarator, lipie, salata romana, rosii si castraveti murati

Reteta propusa de Elena Antony.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura desteapta
Bucataras.RO

Prajitura desteapta

O prajitura care te cucereste...

Prajitura desteapta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola