Siropul de soc este delicios, aromat, cu parfum de primavara. Puteti pastra siropul de soc pentru la iarna, daca rezista pana atunci :).
Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert (eu am pus in apa o pastaie de vanilie uscata fara maduva), dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie.
Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se adopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa (eu am pus servet de bucatarie din hirtie la prima filtrare si a doua un tifon).
Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga;-1kg.zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna).
Dupa ce zaharul sa topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop de soc se pastreaza chiar mai mult de 1 an si este f. racoritor vara cu citeva buc. de gheata, apa minerala si cu 1 felie de lamiie sau portocela decorat,ceva pt. copii si oaspeti insetati.
Pofta buna! Reteta Sirop din flori de soc propusa de Afrodite pe forum culinar.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAzi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun...
Tocana de primavara ploioasaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii