Cornurile cu magiun facute in casa sunt minunate! Aceasta reteta de cornuri nu este deloc complicata, cornurile cu magiun fiind pufoase, perfecte langa o cana cu ceai.
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.
Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.
Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.
Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.
Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.
La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Cornurile cu magiun le putem pune si la pachet.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii