Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged. Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire. Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete. Procedam la fel pana terminam tot aluatul. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele. Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor. Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde. Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete. Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii