Sarlota cu cirese

Sarlota cu cirese este o prajitura deosebita deloc greu de pregatit. Aceasta reteta de prajitura cu cirese o puteti servi cu succes la ocaziile festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarlota cu cirese

Ingrediente

  • pt rulada:
  • 5oua
  • 75g zahar
  • 75g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300g
  •  
  • pt crema:
  • 1 compot cirese sau cirese proaspete
  • 2 linguri amidon
  • 400ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza pana devin spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se mixeaza din nou. Apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori de jos in sus.

Turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, cuptorul inainte incalzit.

Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda. Intindem deasupra dulceata, rulam in prospo si lasam sa se raceasca.

Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic gelatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi prajitura cu cirese) si marginile formei.

Ciresele se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul. Daca folositi cirese proaspete le spalati si curatati de samburi si va va trebui in plus aceeasi cantitate de nectar de cirese.

Se toarna peste sucul ce fierbe apoi se pun si ciresele si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza. Budinca trebuie si ea mixata apoi se amesteca usor cu frisca. Se toarna apoi peste visine.

Sse decoreaza cu putina ciocolata razuita si cirese proaspete si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.

Reteta de sarlota cu cirese a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Pastrati sarlota cu cirese la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
2
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Paste cu linte
Bucataras.RO

Paste cu linte

Este o reteta italieneasca,am vazut-o pe un site,are mici modificari

Paste cu linte
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola