Tarte Tatin – tarta rasturnata cu mere

De Mos Nicolae, Junior Chef Andrei pregateste o tarta rasturnata cu mere, vestita si irezistibila tarte Tatin.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • Mere - 6-7 buc (depinde de diametrul tigaii)
  • Zahar - 200 g
  • Unt rece felii subtiri - 125 g
  • Scortisoara - 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa - 1 lingurita
  • Fresh de lamaie pentru stropit merele
  • Esenta de vanilie – 1 lingurita
  • Aluat:
  • Faina alba - 1
  • Otet - 1 lingurita
  • Unt rece taiat cubulete - 125 g
  • Apa foarte rece - 3 linguri
  • Un praf de sare

Mod de preparare

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;


2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.


3. Pune zaharul in tigaie la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;


4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita; 5. Intre timp prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;


6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min; 7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;


8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.


9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.


10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;


11. Scoate tigaiacu grija si o pune-o pe un tocator;


12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;


13. Serveste fiecare felie in parte cu cate un scoop generos de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu prune
1
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
2
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort Primavara -Minodora
Bucataras.RO

Desert tort Primavara -Minodora

Pe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...

Desert tort Primavara -Minodora
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola