Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul timpului de la naţionalităţile conlocuitoare. In Ţara Beiuşului, unde se afla si localitatea Vascau, oamenii locului sunt gazde primitoare şi foarte ospitaliere, iar la ei trebuie neaparat sa incerci o placinta de Vascau, dupa reteta traditionala din Bihor, cu umplutura din cartofi si branza telemea (cas) de oaie. La multe nunti din Bihor, veti gasi aceasta placinta ca aperitiv cald....asa este cea mai buna (asta nu inseamna ca rece nu se poate manca si nu e gustoasa) !

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr foi placinta
  • 700 gr cartofi albi
  • 250 gr telemea (cas) de oaie
  • marar verde
  • sare (daca e nevoie)
  • 100 ml ulei( unt topit)

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem dupa preferinta, apoi ii fierbem in apa cu sare, pina cand intra furculita usor in ei. Aruncam apa de pe ei si ii punem sa se raceasca. Dupa ce s-au racit putin, ii zdrobim cu furculita. Telemeaua( casul) o dam pe razatoarea cu gauri mari si mararul il tocam marunt. Foile de placinta decongelate, le ungem pe fiecare, pe rind, cu ulei sau cu unt topit. Luam 3-4 foi unse si presaram pe ele cartofi zrobiti, telemea rasa si marar tocat, pe toata suprafata. Apoi rulam placintele si le punem intr-o tava, pe hartie de copt , dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumenesc deasupra, cam 30 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Abia apoi (daca rezistati mirosului) le taiem, le portionam si le punem pe platou. Pofta mare !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca