Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se toaca marunt varza, se p
Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se toaca marunt varza, se pune intr-un vas adanc, se da morcovul pe razatoare si se taie telinele fideluta. Se amesteca legumele, se sareaza si se umplu ardeii, care se pun in straturi, intr-un borcan de sticla, cu frunze de telina intre ei. Se fierbe apa cu sare, adaugand cate 40 gr de sare grunjoasa la litrul de apa, se pun in borcan boabe de piper si foi de dafin si se toarna saramura racita o jumatate de ora peste ardei. In borcan, alternand printre ardei, se pun catei de usturoi intregi si felii de morcov. A doua zi se leaga borcanul cu celofan pus in doua. Se pastreaza, peste iarna, in camara cu temperatura constanta.
Se servesc ca salata la mancarurile din legume si carne.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de vinete
Zacusca de fasole
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti