Branza la borcan (in ulei) este o solutie de a pastra branza la borcan, dar si de a-i da diferite arome subtile.
In principiu, reteta este cu ulei de masline, dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.
Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.
Cand ajungeti la jumatate, puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza, iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.
Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.
Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).
Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.
Spor la bucatareala :)
Serviti branza la borcan ori de cate ori va e pofta :).
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti