Dulceata bunicii ( de prune cu nuci)

A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară. Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

Portii
1
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură

Mod de preparare

Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.

Torni dulceata in borcanele curate si uscate, dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

Tips& Ttricks: Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide