Dulceata de ardei iute

Este prima data cand fac aceasta dulceata si sunt foarte incantata de ea. Nu este greu de facut, insa curatatul ardeilor iuti poate fi putin neplacut.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 500 g ardei kapia
  • 1.5 litri otet de 9 grade
  • 1-1.2 kg zahar

Mod de preparare

Pentru curatarea ardeilor avem nevoie de manusi chirurgicale si locul unde se va desfasura operatiunea sa fie bine circulata de aer. Se spala ardeii, se sterg de apa apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit si subtire se curata ardeii de seminte si de nervuri. Nu trebuie indepartate toate nervurile ardeilor, pastram si pentru ca dulceata sa fie iute. Daca mai raman seminte nu este problema. Se curata si ardeii kapia. Se dau toate prin masina de tocat. Intr-o oala se pune sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute otetul impreuna cu zaharul, pana se leaga ca un sirop. Se pune peste acest sirop ardeii macinati si se lasa sa fiarba inca 30-40 de minute pana se leaga exact ca la orice dulceata. Borcanele se spala, se sterilizeaza apoi se toarna fierbinte in borcane. Se baga in paturi la loc caldut si se lasa sa se raceasca, dupa care se depoziteaza in camara. Aentie cand se fierbe otetul cu zaharul, se degaja mirosuri nu tocmai placute, de preferat unde sunt copii mici, acestia sa nu fie de fata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide