Este prima data cand fac aceasta dulceata si sunt foarte incantata de ea. Nu este greu de facut, insa curatatul ardeilor iuti poate fi putin neplacut.
Pentru curatarea ardeilor avem nevoie de manusi chirurgicale si locul unde se va desfasura operatiunea sa fie bine circulata de aer. Se spala ardeii, se sterg de apa apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit si subtire se curata ardeii de seminte si de nervuri. Nu trebuie indepartate toate nervurile ardeilor, pastram si pentru ca dulceata sa fie iute. Daca mai raman seminte nu este problema. Se curata si ardeii kapia. Se dau toate prin masina de tocat. Intr-o oala se pune sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute otetul impreuna cu zaharul, pana se leaga ca un sirop. Se pune peste acest sirop ardeii macinati si se lasa sa fiarba inca 30-40 de minute pana se leaga exact ca la orice dulceata. Borcanele se spala, se sterilizeaza apoi se toarna fierbinte in borcane. Se baga in paturi la loc caldut si se lasa sa se raceasca, dupa care se depoziteaza in camara. Aentie cand se fierbe otetul cu zaharul, se degaja mirosuri nu tocmai placute, de preferat unde sunt copii mici, acestia sa nu fie de fata.
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti