Dulceata de ardei iute

Este prima data cand fac aceasta dulceata si sunt foarte incantata de ea. Nu este greu de facut, insa curatatul ardeilor iuti poate fi putin neplacut.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 500 g ardei kapia
  • 1.5 litri otet de 9 grade
  • 1-1.2 kg zahar

Mod de preparare

Pentru curatarea ardeilor avem nevoie de manusi chirurgicale si locul unde se va desfasura operatiunea sa fie bine circulata de aer. Se spala ardeii, se sterg de apa apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit si subtire se curata ardeii de seminte si de nervuri. Nu trebuie indepartate toate nervurile ardeilor, pastram si pentru ca dulceata sa fie iute. Daca mai raman seminte nu este problema. Se curata si ardeii kapia. Se dau toate prin masina de tocat. Intr-o oala se pune sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute otetul impreuna cu zaharul, pana se leaga ca un sirop. Se pune peste acest sirop ardeii macinati si se lasa sa fiarba inca 30-40 de minute pana se leaga exact ca la orice dulceata. Borcanele se spala, se sterilizeaza apoi se toarna fierbinte in borcane. Se baga in paturi la loc caldut si se lasa sa se raceasca, dupa care se depoziteaza in camara. Aentie cand se fierbe otetul cu zaharul, se degaja mirosuri nu tocmai placute, de preferat unde sunt copii mici, acestia sa nu fie de fata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii