Gososari in sos de mustar si bulion

Gososarii in sos de mustar si bulion este o alternativa delicioasa si inedita la clasicii gogosari in otet. Orisicum este o reteta de fgogosari la borcan pentru iarna.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 kg gogosari cruzi taiati felii (depinde cat vreti de groase
  • eu le tai cam de 1 cm grosime)
  • - 250 ml apa
  • - 250 ml ulei
  • - 250 ml otet
  • - 250 gr zahar
  • - 4 linguri mari mustar (eu pun 2 borcanele de mustar)
  • - 400 gr bulion
  • - 2 linguri mari sare muraturi
  • - boabe piper (cam o lingura)
  • - foi dafin (3-4)

Mod de preparare

Acum 3 ani am gasit reteta asta de gogosari in sos de mustar si bulion si de atunci fac in fiecare an. Iese absolut divin.
In general imi ies 10 borcane mici si 2 mari (adica 13-14 mici cred) din reteta de mai jos.

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra.
Ca modalitate de sigilare a capacelor eu obisnuiesc sa pun borcanele sub o patura timp de 2-3 zile cu capacele in jos. La fel de bine le puteti fierbe daca doriti.

De tinut minte, cand puneti la fiert ingredientele sa aveti deja gogosarii spalati, curatati si taiati, gata de pus in oala.
Oala sa fie una mare, cu toate ca gogosarii se mai lasa intre timp, trebuie sa aveti loc de amestecat la inceput.

Dupa ce depozitati borcanele e bine sa le lasati macar 2 saptamani inainte de a le deschide pentru ca gogosarii sa aiba timp sa se mai inmoaie.

Asta-i tot, mai mult o sa dureze curatatul si taiatul gogosarilor decat fierberea in sine si pusul in borcane dar merita rabdarea.


Serviti gogosarii in sos de mustar si bulion ca si garnitura.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii