Gososari in sos de mustar si bulion

Gososarii in sos de mustar si bulion este o alternativa delicioasa si inedita la clasicii gogosari in otet. Orisicum este o reteta de fgogosari la borcan pentru iarna.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 kg gogosari cruzi taiati felii (depinde cat vreti de groase
  • eu le tai cam de 1 cm grosime)
  • - 250 ml apa
  • - 250 ml ulei
  • - 250 ml otet
  • - 250 gr zahar
  • - 4 linguri mari mustar (eu pun 2 borcanele de mustar)
  • - 400 gr bulion
  • - 2 linguri mari sare muraturi
  • - boabe piper (cam o lingura)
  • - foi dafin (3-4)

Mod de preparare

Acum 3 ani am gasit reteta asta de gogosari in sos de mustar si bulion si de atunci fac in fiecare an. Iese absolut divin.
In general imi ies 10 borcane mici si 2 mari (adica 13-14 mici cred) din reteta de mai jos.

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra.
Ca modalitate de sigilare a capacelor eu obisnuiesc sa pun borcanele sub o patura timp de 2-3 zile cu capacele in jos. La fel de bine le puteti fierbe daca doriti.

De tinut minte, cand puneti la fiert ingredientele sa aveti deja gogosarii spalati, curatati si taiati, gata de pus in oala.
Oala sa fie una mare, cu toate ca gogosarii se mai lasa intre timp, trebuie sa aveti loc de amestecat la inceput.

Dupa ce depozitati borcanele e bine sa le lasati macar 2 saptamani inainte de a le deschide pentru ca gogosarii sa aiba timp sa se mai inmoaie.

Asta-i tot, mai mult o sa dureze curatatul si taiatul gogosarilor decat fierberea in sine si pusul in borcane dar merita rabdarea.


Serviti gogosarii in sos de mustar si bulion ca si garnitura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii