O salata delicioasa!! pentru concurs ,,toamna se nmarar borcanele"
Se curata verzele de primele foi apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul curatat se da prin razatoare apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare apoi se ,,indulceste"cu un praf de sare. In borcane mari, spalate si zvantate, se aseaza cate un strat din fiecare dintre legume, avand grija sa presam bine cu mana.Intr-unul din straturile de varza incorporam si frunzele de telina, taiate fin. Dupa ce am umplut borcanul se aseaza radacinile de hrean, deasupra, in cruce. Se acopera borcanul cu o farfuriuta si se depoziteaza intr-un loc ferit si racoros, timp de 2-3 zile, timp in care zeama lasata fermenteaza. Dupa ce sta din fermentat se adauga o lingura de otet de vin deasupra, se etanseaza bine si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se consuma iarna,ca salata la friptura sau mancaruri scazute, adaugand un pic de ulei de masline si piper, dupa gust.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii