Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit sa o incercati, sigur nu veti regreta, chiar daca este ceva de lucru la ea!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
ridicata
Tocana de legume cu orez

Ingrediente

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg telina
  • patrunjel
  • pastarnac
  • 1,5 kg rosii
  • 500 ml ulei
  • 300 g orez
  • sare grunjoasa
  • 1 lgt piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 legatura frunze patrunjel

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lingurita rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc.

Gogosarii se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri.

Intr-o oala de inox (in care se va fierbe toata tocana) se pun gogosarii la calit in ulei. Se amesteca din cand in cand, pana isi lasa sucul si se deschid la culoare.

Morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Separat se pun impreuna la calit in ulei.

Intre timp, rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja. Se taie in cubulete.

Peste gogosari se pune ceapa calita, se amesteca, se adauga amestecul de legume si apoi rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit sa fiarba pana scade putin zeama si se inmoaie legumele.

Orezul se fierbe separat in apa cu sare, doar pe jumatate. Se strecoara, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Se toarna orezul peste tocana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si boabele de piper si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba pana scade zeama si iese uleiul la suprafata.

Cand este gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine dupa care se toarna in borcanele in prealabil spalate si sterilizate.

Se capacesc borcanele, apoi se pun la dustulit timp de o ora. Se pun in paturi la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Chiftele de cartofi cu dovlecel
3
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez