Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit sa o incercati, sigur nu veti regreta, chiar daca este ceva de lucru la ea!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
ridicata
Tocana de legume cu orez

Ingrediente

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg telina
  • patrunjel
  • pastarnac
  • 1,5 kg rosii
  • 500 ml ulei
  • 300 g orez
  • sare grunjoasa
  • 1 lgt piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 legatura frunze patrunjel

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lingurita rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc.

Gogosarii se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri.

Intr-o oala de inox (in care se va fierbe toata tocana) se pun gogosarii la calit in ulei. Se amesteca din cand in cand, pana isi lasa sucul si se deschid la culoare.

Morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Separat se pun impreuna la calit in ulei.

Intre timp, rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja. Se taie in cubulete.

Peste gogosari se pune ceapa calita, se amesteca, se adauga amestecul de legume si apoi rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit sa fiarba pana scade putin zeama si se inmoaie legumele.

Orezul se fierbe separat in apa cu sare, doar pe jumatate. Se strecoara, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Se toarna orezul peste tocana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si boabele de piper si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba pana scade zeama si iese uleiul la suprafata.

Cand este gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine dupa care se toarna in borcanele in prealabil spalate si sterilizate.

Se capacesc borcanele, apoi se pun la dustulit timp de o ora. Se pun in paturi la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos