Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit sa o incercati, sigur nu veti regreta, chiar daca este ceva de lucru la ea!
Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lingurita rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc.
Gogosarii se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri.
Intr-o oala de inox (in care se va fierbe toata tocana) se pun gogosarii la calit in ulei. Se amesteca din cand in cand, pana isi lasa sucul si se deschid la culoare.
Morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Separat se pun impreuna la calit in ulei.
Intre timp, rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja. Se taie in cubulete.
Peste gogosari se pune ceapa calita, se amesteca, se adauga amestecul de legume si apoi rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit sa fiarba pana scade putin zeama si se inmoaie legumele.
Orezul se fierbe separat in apa cu sare, doar pe jumatate. Se strecoara, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se toarna orezul peste tocana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si boabele de piper si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba pana scade zeama si iese uleiul la suprafata.
Cand este gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine dupa care se toarna in borcanele in prealabil spalate si sterilizate.
Se capacesc borcanele, apoi se pun la dustulit timp de o ora. Se pun in paturi la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii