Tocana cu conopida si vinete

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume aveti nevoie de ardei kapia, vinete, dovlecei, ceapa, morcov, telina, conopida, fasole verde, sare, piper, foi de dafin, rosii si ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg. ardei kapia
  • 2 kg vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1/2 telina
  • 1 conopida
  • 1 kg fasole verde
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 5 kg rosii
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume se spala, curata si se taie felii toate legumele. Rosiile se fierb apoi se strecoara sucul. se pune la fiert impreuna cu morcovii, fasolea, conopida si telina. In alta cratita se pune uleiul si ceapa, cand s-a calit putin se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca 15 minute. Se pun vinetele si dovleceii si se mai lasa alte 20 d eminute.Se mai completeaza cu suc de rosii daca este nevoie. Dupa ce au fiert legumele din sucul de rosii se amesteca cu compozitia de ceapa, se pun foile de dafin si se mai fierb impreuna 30 de minute. Se condimenteaza si apoi se toarna in borcane spalate si uscate, a doua zi se fierb in duns 20 de minute si se baga in paturi


Tocana cu conopida si vinete se serveste la micul dejun si e excelenta pentru post!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...