Aluat pentru placinte si strudele (de post)

In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaie avem nevoie de:
  • 20 linguri ulei
  • 40 linguri apa
  • 6 cani de faina (250 ml)
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Penru ciulama avem nevoie de:
  • 2 pachete margarina
  • 2 cani faina
  • Din aceste cantitati iti ies doua tavi mari de placinta
  • Umplutura:
  • 1. dovleac copt amestecat cu zahar (200 g) si un plic de zahar vanilat
  • 2. mere rase calite cu zahar
  • zahar vanilat si scortisoara
  • 3 linguri gris

Mod de preparare

In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina.

Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza cele doua cani de faina. Se da compozitia la rece.

Pentru foaie, se cerne faina, cele 6 cani, se presara sarea si se adauga treptat uleiul si apa.

Se obtine un aluat potrivit, care se intinde intr-o foaie cat mai subtire cu ajutorul degetelor.

Se unge cu ciulamaua racita, se intorc marginile foii formandu-se un dreptunghi si se ruleaza.

Se pliaza marginile sub rulou, si se da la rece pentru 20 de minute.

Se taie in patru si se intind patru foi potrivit de subtiri.

Pentru placinta cu dovleac, se intinde prima foaie, se inteapa usor, se presara o lingura gris, se asaza umplutura si a doua foaie.

Se taie, dupa preferinte, se unge cu ulei si se da la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.

Fierbinte, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Pentru strudele se intinde foaia, se asaza merele (care au fost calite si amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, doua linguri gris) la margine si se ruleaza.

Se asaza in tava la distanta de 1cm, se taie, se ung cu ulei si se coc 50-60 de minute.


Pofta buna!

Reteta Aluat pentru placinte si strudele a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de post gasiti aici:

Strudel croco-zemos cu visine si alune (de post),

Melcisori cu nuca (de post)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii