Combinatia de caramel cu mere este delicioasa
Aluat:
Intr-un vas adaugam faina, zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam oul batut, untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.
Umplutura:
Curatam merele,le dam prin razatoarea mare si le stoarcem foarte bine, Intr-o tigaie topim zaharul si cand s-a caramelizat adaugam untul si lasam sa se topeasca complet,adaugam merele, scortisoara dupa gust. Lasam pe foc cca 10 min pana cand merele se inmoaie. Punem merele intr-o sita si lasam sa se scurga bine. Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam merele si adaucem o margine peste umplutura si apoi rulam o singura data, Infasuram ruloul in folie si dam la congelator cca 15 min.
Taiem ruloul in bucati de cca 2 cm lungime si punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit cca 25 min.
Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspeteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj