Banane in aluat de cocos

1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala. 2. Apoi se inco

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 banane cat mai drepte si nepatate
  • 1 ou
  • o doza lapte de cocos (240 ml)
  • 150 gr faina + 50 gr
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 lingura amidon (gustin)
  • 100 gr nuca de cocos rasa
  • 200 gr pesmet
  • 2—3 linguri zahar
  • 1 lingurita de ginger proaspat (ras)
  • o portocala mare (se foloseste si coaja rasa si zeama)
  • un praf de sare
  • 1/2 ligurita de praf de copt
  • cca 1 l ulei de prajit (prefer uleiul)
  • pt ornare: zahar vanilat
  • scortisoara
  • inghetata de cocos sau vanilie
  • frunze de menta
  • topinguri

Mod de preparare

1. Se bate oul cu un praful de sare, se adauga zaharul (2-3 linguri), apoi laptele de cocos, lingurita de ginger, coaja de portocala.

2. Apoi se incorporeaza usor faina (150 g), amidonul si praful de copt.

3. Se decojesc bananele si se taie longintudinal si apoi transversal. Se trec prin faina (50 g) in amestec cu scortisoara, apoi se trec prin aluatul de clatite si se tencuiesc bine cu pesmetul amestecat cu cocos si se prajesc la foc potrivit in ulei incins. Se intorc pe partea cealalta dupa doua minute, pana se obtine o culoare auriu maronie. 4. Se scurg pe hartie absorbanta. Se stropesc cu zeama de portocale.

Nu uitati frunza de menta pentru decor!
Se consuma calde cu inghetata (de vanilie), pudrate cu zahar si scortisoara si ornate cu toping de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!

Reteta Banane in aluat de cocos a fost propusa de alinacos_2004 pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Tort cu banane si iaurt,

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),

Tort cu banane si ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa