Gogosi Ana

Drojdia o amestecam cu 4-5 linguri de faina apoi cu putin lapte caldut si facem o coca moale pe care o lasam putin sa creasca. Dupa ce a crescut, adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 kg lapte
  • 2 plicuri drojdie
  • 1/2 cana zahar
  • 3-4 linguri ulei caldut
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • vanilie
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca ca cea de cozonac

Mod de preparare

Drojdia o amestecam cu 4-5 linguri de faina apoi cu putin lapte caldut si facem o coca moale pe care o lasam putin sa creasca.

Dupa ce a crescut, adaugam ouale batute bine si laptele in care am dizolvat zaharul. Punem si mirosurile si faina si framantam bine .

Cand terminam de framantat adaugam uleiul cald si mai framantam 2 minute.

Lasam coca sa creasca.

Intindem coca si taiem cu un pahar gogosole pe care le vom lasa pe masa sa mai creasca 5-10 minute( sa nu iasa goale in mijloc). Eu am umplut si cateva cu gem.

Dupa ce cresc gogosile putin le prajim intorcandu-le des sa sa prajeasca bine sa nu ramana crude in centru.
Pofta buna!

Reteta Gogosi Ana a fost propusa de Ana76 pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi carnaval,

Gogosi Marbella,

Gogosi cu susan si miere

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii