Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pa
Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.
Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.
Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.
Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.
Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichioÂrul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit.
Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce.
Se decoreaza cu un praf de cacao.
Alte dulciuri recomandate
Prajitura cu lamaie
Prajitura nuci
Prajituri cu mere
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti