Inghetata de alune cu frisca

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml de lapte
  • 300 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g alune pralinate
  • 2 foi de gelatina
  • 1 lingura lighior de alune
  • 200 g smantana dulce
  • frisca pentru ornat
  • Pentru gelatina de cafea:
  • 5 lingurite de cafea
  • 2 lingurite de nes
  • 150 g zahar
  • 8 foi de gelatina

Mod de preparare

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.

Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.

Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.

Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.

Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichio­rul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit.

Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce.
Se decoreaza cu un praf de cacao.

Alte dulciuri recomandate

Prajitura cu lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu ricotta si ton

Aceasta reteta, este una din acele retete ce poate fi pregatita fie pentru a fi luata la pachet, pentru cei dragi, pentru...

Clatite cu ricotta si ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca