Cornuri cu crema delicioasa

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la cres

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina cernuta
  • 25 g drojdie
  • 160 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 10 g zahar vanilat-un pachetel
  • 100 g unt topit si caldut
  • coaja rasa de lamaie
  • portocala
  • de care aveti
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 200 g unt topit
  • Uns:
  • 1 galbenus + 1 lingura de lapte
  • Sirop pt uns cornurile:
  • 120 ml apa+200 g zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la crescut 10 minute.(Tipa punea totul deodata la amestecat in mixer,dar eu mereu las la dospit drojdia)

Apoi se amesteca cu faina cernuta,ouale batute cu zahar si ametecate cu lapte cald,coaja de lamaie.Se pune la framantat,dupa 5 minute incepem sa incorporam untul topit si caldut,treptat si nu totul deoadata.Se framanta inca 5 minute.

In final se pune si sarea.

Rezulta un aluat elastic, foarte placut de lucrat.

Se pune intr-un vas,se acopera cu un prosopel umed si se

lasa la crescut cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul.Eu incalzesc cuptorul la 50 de grade,apoi il sting si pun vasul cu aluat impreuna.

Daca aveti timp,se lasa peste noapte in frigider.

In timp ce aluatul isi face de cap ,pregatim umplutura:amestecam toate ingredientele,apoi punem la frigider pana se intareste putin si se poate intinde cu usurinta pe aluat.

Preincalzim cuptorl la 180 de grade

Aluatul il impartim in 6 bile egale,fiecare bila o intindem sub forma de cerc,cu grosimea de 3 mm.Ungem cu umplutura,taiem sub forma de triunghiuri,ca la pizza si formam cornurile.

Le punem in tava,le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coc la !80 de grade,15-20 de minute.

In timp ce se coc,se face siropul:se amesteca apa cu zaharl ,se pune la foc mediu,se amesteca din cand in cand ,pana se topestezaharul.Cand incepe se fiarba, se stinge focul/

Imediat ce scoatem cornurile din cuptor ,le insiropam cu siropul fierbinte.Le ungem cu o pensula inmuitata in sirop fierbinte.

Pofta buna!

Reteta propusa de Alis.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii