Martipan

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se intinde compozita pe celofan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 3 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul
  • Crema: 3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura de faina
  • rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se intinde compozita pe celofan

Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, se aduga cacaua, laptele si faina. Se pun la fiert, la foc mic, pana se leaga ca o smantana groasa. Dupa racire, se adauga un pachet de unt
Se toarna crema peste compozitia de albusuri si se ruleaza. Se pune la frigider


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...