Prajitura bondar

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. smantana
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 500 gr. faina cernuta
  • 1 pliculet praf de copt
  • jumate pahar lapte caldut ( cam 100-120 ml)
  • pt. glazura bondar: 70 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 4 linguri frisca
  • 120 gr. fulgi migdale

Mod de preparare

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:

-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma

- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul

- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.

- se obtine o compozitie mai groasa.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza

- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.

Intre timp se pregateste "bondarul".

- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.

- se amesteca bine cu o lingura.

Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.

Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).


Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....

Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise