Prajitura bondar

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. smantana
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 500 gr. faina cernuta
  • 1 pliculet praf de copt
  • jumate pahar lapte caldut ( cam 100-120 ml)
  • pt. glazura bondar: 70 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 4 linguri frisca
  • 120 gr. fulgi migdale

Mod de preparare

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:

-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma

- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul

- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.

- se obtine o compozitie mai groasa.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza

- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.

Intre timp se pregateste "bondarul".

- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.

- se amesteca bine cu o lingura.

Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.

Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).


Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii