Prajitura caramel

Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute Crema: 1 pahar cu zahar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt foi: 1 pachet de unt
  • 2 cesti cu smantana
  • faina cat cuprinde
  • Pt crema: 2 pahare de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute

Crema: 1 pahar cu zahar se fierbe impreuna cu laptele (tot un pahar). 1pahar cu zahar se caramelizeaza si se stinge cu laptele fiert impreuna cu zaharul, se da un clocot si se ia de pe foc. Se adauga pachetul de unt

Crema se toarna calda intre foi, ultima foaie se faramiteaza si se pune peste ultimul strat de crema

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...