Prajitura Carmen cu gem si nuca

Prajitura Carmen cu gem si nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Poate fi facuta cu succes toamna, cand gasim nuci proaspete, dar si iarna, cand nu avem la dispozitie foarte multe fructe proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • 250 g faina; 3 oua; 230 g zahar; 200 g iaurt Danone natural; 100 ml ulei; 1 plic zahar vanilat; 1 lingurita plina praf copt; coaja de lamaie rasa; un praf sare; esenta vanilie; 50-100 g nuca; gem.

Mod de preparare

1. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devin pufoase si isi dubleaza volumul.

2. Se adauga iaurtul, esenta de vanilie si uleiul treptat mixand in continuare.

3. La urma se adauga faina.

4. Din aceasta compozitie oprim 1 lingura peste care punen 2-3 linguri de faina si formam o bila de aluat mai tare. 5. Turnam compozitia intr-o tava mica de 22/28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade.

6. Dupa cca. 20-25 min scoatem tava si ungem prajitura cu un strat de gem cu consistenta mai groasa.

7. Presaram cu nuca taiata mai mare si razuim pe razatoarea bila de aluat .

8. Bagam din nou tava inca 10-15 min.

9. Se vede cand e coapta ca e maronie pe margini si se desprinde de tava.


Prajitura Carmen cu gem si nuca nu se taie calda. Se lasa sa se raceasca bine in tava si apoi se taie usor fara sa apasam cu un cutit bine ascutit in patrate.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...