Prajitura Carmen cu gem si nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Poate fi facuta cu succes toamna, cand gasim nuci proaspete, dar si iarna, cand nu avem la dispozitie foarte multe fructe proaspete.
1. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devin pufoase si isi dubleaza volumul.
2. Se adauga iaurtul, esenta de vanilie si uleiul treptat mixand in continuare.
3. La urma se adauga faina.
4. Din aceasta compozitie oprim 1 lingura peste care punen 2-3 linguri de faina si formam o bila de aluat mai tare. 5. Turnam compozitia intr-o tava mica de 22/28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade.
6. Dupa cca. 20-25 min scoatem tava si ungem prajitura cu un strat de gem cu consistenta mai groasa.
7. Presaram cu nuca taiata mai mare si razuim pe razatoarea bila de aluat .
8. Bagam din nou tava inca 10-15 min.
9. Se vede cand e coapta ca e maronie pe margini si se desprinde de tava.
Prajitura Carmen cu gem si nuca nu se taie calda. Se lasa sa se raceasca bine in tava si apoi se taie usor fara sa apasam cu un cutit bine ascutit in patrate.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii