Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura delicioasa.
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/32 cm.
Margarina la temperatura camerei, o amestecam cu zaharul si oul, adaugam praful de copt stins cu otet si la final, incorporam faina cernuta. Aceasta compozitie o intindem in tava, peste ea intindem un strat de gem de prune.
Intr-un castron punem ouale si zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam nuca macinata. Compozitia obtinuta o turnam in tava peste gem, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Bagam tava si micsoram putin focul, este gata cand incepe sa se rumeneasca partea de deasupra. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii