Prajitura cu mere si biscuiti

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere curatate si date prin razatoarea mare
  • 300 gr biscuiti
  • 5 oua
  • 4 lg ulei
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt/margarina
  • 1 lingura de amidon sau 3 linguiri gris
  • 200 gr zahar pentru blat + aprox. 5 linguri pentru mere
  • 100 gr nuci(optional)
  • 100 gr ciocolata(optional)
  • zahar vanilat(optional)
  • coaja de lamaie
  • sare
  • scortisoara
  • ghimbir(optional)

Mod de preparare

1. Prajitura se face in tava mare de aragaz. Se pun 50 gr. unt/margarina la topit, apoi se adauga merele si zaharul (mie la 1,5 kg mere rase mi-a ajuns 5 lg de zahar, dar asta depinde de cat de acre sunt merele si de gustul fiecaruia.

2. Merele se calesc cam 4-5 minute, pana se inmoaie usor, apoi se adauga 2 lingurite rase scortisoara si daca doriti putin ghimbir ras si un zahar vanilat. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute.

3. Cand se stinge focul se adauga amidonul sau grisul si se amesteca. Se lasa merele la racit.

Cu restul de unt/margarina(150 gr) se unge tava.

4. Biscuitii se zdrobesc, si se pun in tava. Peste biscuiti se pun nucile si ciocolata bucatele.

5. Se face pandispanul. Puteti face un pandispan din 5 oua dupa orice reteta doriti, eu fac intotdeauna un pandispan cu sirop de zahar...e mai stabil . Pentru siropul se pun pe foc 200 gr zahar amestecat cu 8 linguri de apa. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, iar cand siropul fierbe se adauga in fir continuu, batandu-se viguros. Se adauga apoi galbenusurile, 4 linguri de ulei, faina si la urma daca dorim coaja de lamaie.

6.Merele se pun in tava peste biscuiti, nuci si ciocolata, iar deasupra se pune pandispanul.

7. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute (se face proba cu scobitoarea in pandispan). Prajitura se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se intoarce pe un platou. Se taie rece.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu mere si biscuiti a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta cu mere gasiti aici: Prajitura cu mere si migdale

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca