Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru inceput margarina.
Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru incaput intr-un castron margarina topita, o mai mixam putin sa fie omogena si adaugam sarea, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Mixam bine ca sa se dizolve zaharul si adaugam oul intreg si mixam bine jumate de minut. Punem si celelalte oua mixand dupa fiecare. Bagam si esenta, faina amestecata cu praful de copt.In timp ce incorporam faina si mixam, adaugam si cele 5 linguri de lapte. Mixam pana face aluatul bulbuci.
Adaugam fulgi de ciocolata, fiecare cat doreste, cat pofteste. Amestecam cu o lingura si rasturnam aluatul intr-o forma unsa si tapetata (forma mea a avut 28cm); Pentru aceasta prajitura cu mere am folosit doar 2 mere din 4, le-am curatat de coaja, de samburi, le-am taiat sferturi si le-am asezat roata. Nu apasati pe feliile de mar, le-asezati fara sa le-mpingeti in aluat, am mai aruncat printre mere cativa fulgi de ciocolata, am presarat putina scortisoara pe mere si am presarat nuci. Tava se baga in cuptorul incins la 175 grade si se lasa in jur de 30-35 minute.
Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata se pudreaza imediat ca sa se topeasca zaharul pe mere. Reteta Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj