Prajitura cu mere si sirop de scortisoara

Prajitura cu mere si sirop de scortisoara se prepara incredibil de usor. Este delicioasa, iar siropul de scortisoara este facut pentru aceasta reteta. In plus poti folosi felii de paine care incep sa se usuce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 felii toast
  •  
  • Umplutura:
  • 500 g. mere
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 500 ml. frisca
  • 200 ml. lapte
  • 1/2 legatura menta (eu nu am pus deloc).
  •  
  • Pentru ornat:
  • 100 ml. frisca
  • Pentru sos:
  • 250 ml. lapte
  • 6 linguri Sherry
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar.
  • In afara de aceasta: forma de chec de circa 25 cm lungime
  • hartie cerata
  • o scandura de lucru.

Mod de preparare

1. Taiati coaja feliilor de toast. Prajiti-le usor, de preferat in prajitor.

2. Tapetati forma de chec cu hartie. Puneti feliile mai intai pe peretii tavii, apoi pe fundul ei.

3. Curatati merele de coaja, scoateti semintele si taiati marul marunt. Turnati peste ele sucul de lamaie.

4. Caliti intr-o tigaie merele si 2 linguri de zahar. Lasati-le sa se raceasca. Puneti-le la scurs intr-o sita.

5. Amestecati ouale, frisca, laptele si 2 linguri de zahar. Eu le-am bagat pe toate in shaker.

6. Spalati menta, scurgeti-o si pastrati cateva frunze pentru decor. Restul taiati-le si raspanditi-le impreuna cu merele in tava (eu am turnat doar merele deasupra).

7. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Puneti o plansa mai lunga ( pe care o folositi la prelucrarea aluatului) eu am pus un fund de lemn, peste forma, pentru ca feliile sa se imbibe cu amestecul de frisca si mere fara sa se deplaseze.

8. Dupa circa o ora indepartati placa si lasati prajitura pentru o ora la cuptorul deja incins.

9. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati timp de 60 de minute sa se raceasca. Puneti apoi prajitura la frigider, iar inainte de a o servi, scoateti-o pe un platou si indepartati hartia.

10. Bateti frisca si decorati cu ea prajitura, adica umpleti golul ala dintre felii.

11. Ornati-o cu frunzele de menta.

12. Ingrediente sos de scortisoara le puneti la fiert, amestecand intr-una, laptele, Sherry-ul, scortisoara si zaharul.

13. Lasati sosul sa se raceasca, apoi serviti-l alaturi de prajitura.

Reteta Prajitura cu mere si sirop de scortisoara a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Serviti felii din prajitura cu mere alaturi de sosul de scortisoara racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca