Prajitura cu portocale

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 70 g faina
  • 200 g zahar
  • zahar vanilat
  • Siropul: 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • zeama de portocale
  • rom
  • Crema: 300 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de zeama de portocale
  • rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente


Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocale si cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga untul frecat,putina coaja rasa de potocala


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul si cu zeama de portocala. Cand se raceste, se adauga rom


Blatul se insiropeaza, se pune crema deasupra si se presara nuca macinata

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii