Prajitura de casa cu mere

Prajitura cu mere este o reteta de prajitura de casa incredibil de simplu de facut, dar absolut delicioasa. O prajitura cu mere potrivita pentru toamna.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g crema de branza cu smantana
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde (cam 400 g
  • sa iasa un aluat elastic
  • care nu se leaga de maini)
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  •  
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg mere rase
  • dulceata de cirese
  • scortisoara
  • ulei
  • gris

Mod de preparare

Umplutura:
- speli merele si le dai pe razatoare
- le storci putin si le calesti in putin ulei
- adaugi dulceata si amesteci

Aluat:
- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare
- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor
- adaugi untul inmuiat si zaharul
- continui cu crema de branza
- adaugi treptat si restul de faina
- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini
- il lasi putin la odihnit
-tapetezi tava cu hartie pentru copt


Montare:
- imparti aluatul in 2
- intinzi prima foaie si o asezi in tava
- presari putin gris
- asezi umplutura
- intinzi cea de a 2-a foaie
-dai la cuptor pentru cca 45 min


Dintre functiile Philips Multicooker as alege-o pe cea de coacere si cea de presetare a cronometrului.


Prajitura de casa cu mere se lasa sa se racoreasca putin dupa care se serveste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca