Prajitura de gris cu fructe

Prajitura de gris cu fructe aduce putin la gust cu grisul cu lapte, insa se simte foate bine definit gustul de fructe, care te face sa repeti aceasta reteta de cate ori ai ocazia.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • 100gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150gr gris
  • 60gr unt
  • 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)

Mod de preparare

Eu am folosit piersici din compot, dar merge foarte si cu cirese, mere din compot, ananas, visine, dupa gustul fiecaruia.
Cuptorul il porniti la 175°C.
Se pune pe foc 500ml lapte, 100gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se ia de pe foc si se adauga circa 150gr gris apoi se lasa sa stea 5 minute dupa care se adauga 60gr unt. Se adauga 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata, coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit adaugati 3 galbenusuri. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga la gris. Ungeti cu unt o forma de copt si turnati compozitia apoi presarati cu fructe. Se coace circa 30-45 minute la 175°C, dar mai bine va uitati la ea intre timp sa nu se arda.


Prajitura de gris cu fructe se poate servi calda, cu o cupa de inghetata de vanilie pe deasupra sau rece, cu zahar vanilat pudrat pe toata suprafata.

Reteta de prajitura de gris cu fructe a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca